2 E (2): DFC verliest rommelige semiderby tien minuten voor tijd (3-2)

25 september 2010 724x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): DFC verliest rommelige semiderby tien minuten voor tijd (3-2)

In z´n vierde wedstrijd van de nog prille competitie in de tweede klasse E van het zaterdagvoetbal liep DFC vanmiddag tegen z´n eerste nederlaag op. De enige (semi)derby van het seizoen bij Pelikaan in Zwijndrecht werd met 3-2 verloren na een 1-1 ruststand.

De beslissende Zwijndrechtse treffer viel pas tien minuten voor tijd. Hoewel Pelikaan als één van de grote favorieten voor de titel te boek staat trad DFC z´n gastheer zonder angstgevoelens tegemoet. De semiderby werd overigens meer door spanning dan kwaliteit gedomineerd. De oorzaak was van weerkundige aard: een straffe wind blies dwars over het veld waardoor strakke combinaties haast onmogelijk waren.
 
DFC nam al na vier minuten de leiding in de semiderby door een treffer van rechter spits Appie Güler. De doelman van Pelikaan verkeek zich op zijn schot. Het duurde dik een kwartier voordat Pelikaan gevaarlijk kon worden. Het was wel meteen raak via Jeffrey Cornfield.
 
Het eerste bedrijf kende overigens een rommelig verloop. Niet vanwege de altijd bijzondere derbysfeer maar als gevolg van de stevige wind die dwars over Pelikaans hoofdveld blies. In het laatste kwartier kreeg DFC licht de overhand. De diverse hoekschoppen en verre ingooien van Marvin Langevoort zorgden voor het nodige gevaar voor het Zwijndrechtse doel maar leidden niet tot de gewenste (hernieuwde) voorsprong voor de formatie van trainer Paul Koster.
 
*Vervolg verslag zie: Pelikaan in spannende slotfase iets fortuinlijker dan DFC
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com