2 E (2): Bliksemstart tweede helft legt basis voor knappe 5-2 zege DFC

5 september 2010 738x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): Bliksemstart tweede helft legt basis voor knappe 5-2 zege DFC

DFC ging in z´n openingswedstrijd van het nieuwe seizoen energiek van start en nam het initiatief in handen. Dit resulteerde in een aantal doelrijpe kansen. Met name Bas Verhoeven was dichtbij de openingstreffer.

Een tegenvaller was het vroegtijdig uitvallen van Bas Verhoeven. Zijn vervanger was Dennis Raaymakers, waardoor de als vleugelverdediger begonnen Suleiman van der Straaten een linie opschoof.
 
DFC herpakte zich. Het was Kenneth Klaverweide die voor DFC´s eerste competitiedoelpunt zorgde. Kenneth speelde zich op rechts schitterend vrij en knalde met links onberispelijk en onhoudbaar voor de Nieuwdorp-keeper in het doel (1 – 0). DFC bleef het betere van het spel houden, maar moest toch na een misverstand in de verdediging, de gelijkmaker incasseren. De thuisploeg mocht zelfs van geluk spreken dat ze niet met een achterstand de rust in ging.
 
Na de hervatting ging DFC onstuimig van start en overspeelde de formatie van trainer Paul Koster de Zeeuwen volledig. Aaron Perez Maria zette DFC al snel weer op voorsprong (2-1). Niet lang daarna rondde Suleiman van der Straaten een vloeiende aanval op sublieme wijze af (3-1) en leek de wedstrijd gespeeld.
 
Nieuwdorp dacht daar echter anders over en kwam in de 70ste minuut op 3-2. De Zeeuwen gingen op jacht naar meer en de kansen waren er. Paul Koster wisselde Appie Güler voor verdediger Mark Jongeneel. Maar gelukkig voor DFC krulde Erik Vos de bal van af de rand van het strafschopgebied fraai in de bovenhoek (4-2). Niet veel later besliste Aaron Perez Maria met een fraaide lob de wedstrijd definitief (5-2). Het was Aarons tweede goal waarmee hij meteen team-topscorer is.
 
Een prima seizoensopening voor DFC dat goed speelde, maar verdedigend toch wel de nodige kansen weggaf. De trainer was tevreden, maar voegde er aan toe dat de scherpte wel 90 minuten lang aanwezig moet zijn. Niettemin een compliment voor de jongens – de eerste 3 punten zijn binnen. (verslag gh)
 
DFC – Nieuwdorp 5-2 (1-1) – Kenneth Klaverwiede 1-0, Janick van As 1-1, Aaron Perez Maria 2-1, Suleiman van der Straaten 3-1, Ruud la Grand 3-2, Erik Vos 4-2, Aaron Perez Maria 5-2.
 
Opstelling DFC: Rudolf Peute, Suleiman van der Straaten, Marco van Woerkom, Marvin Langevoort, Jonathan Dubbeldam, Bas Verhoeven (15m Dennis Raaymakers), Erik Vos, Marvin Hooplot, Kenneth Klaverweide, Appie Güler (80m Mark Jongeneel), Aaron Perez Maria.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com