EMMA-TOERNOOI (2): Oefenzege door goals Appie Güler en Jonathan Dubbeldam

14 augustus 2010 1783x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor EMMA-TOERNOOI (2): Oefenzege door goals Appie Güler en Jonathan Dubbeldam

DFC boekte vanmiddag z´n eerste oefenzege van de nieuwe voetbaljaargang. Na de 1-1 tegen De Zwerver en het 4-1 verlies bij Alblasserdam, werd vanmiddag het Zwijndrechtse ZBC´97 geklopt met 2-1. Dat gebeurde in de finale van het Van Leeuwen Glas Toernooi van stadgenoot SC Emma (zat).

DFC domineerde vrijwel voortdurend tegen de zondagvierdeklasser. ZBC mocht tevreden zijn dat de schade beperkt bleef tot 2-1. Voor rust was de Zwijndrechtse ploeg niet eenmaal dreigend. DFC had het eerste bedrijf met een ruimere marge dan de 1-0 van Appie Güler kunnen afsluiten, maar miste nog de beslissende scherpte in de afwerking.
 
Met venijnige inzetten gaven Erik Vos en Marvin Hooplot al in de beginfase te kennen wie de bovenliggende partij was. Hun schoten zeilden net naast. Na ruim 25 minuten ondernam Marvin Hooplot een nieuwe doelpoging. Zijn inzet werd met uiterste moeite gekeerd door de ZBC-doelman die evenwel niet kon verhinderen dat Appie Güler in de rebound de bal alsnog tegen het net drukte: 1-0. Bas Verhoeven was met een diagonaal schot dichtbij een tweede roodwitte treffer – de bal verdween net over de kruising.
 
Na de hervatting paste trainer Paul Koster enkele personele wijzigingen en omzettingen toe. Nick Stam, Suleiman van der Straaten, Kenneth Klaverweide en Aaron Perez Maria vervingen Jonathan Dubbeldam, Clifton Sewpersad, Robin Ramesar en Appie Güler. De eerste twee zouden tijdens de tweede helft opnieuw binnen de lijnen verschijnen.
 
DFC ging na rust redelijk vlot uit de startblokken. Dat bleek uit een kleine regen aan hoekschoppen. De Zwijndrechtse gelijkmaker (Michel de Wit) na zo´n tien minuten kwam zodoende enigszins pijnlijk uit de lucht vallen (1-1). DFC behield niettemin het overwicht. Marvin Hooplot en Kenneth Klaverweide zagen hun venijnige schoten net naast verdwijnen. Tussendoor raakte Erik Vos vanaf 30 meter de kruising en tikte de ZBC-doelman op knappe wijze een inzet van Suleiman van der Straaten nipt tot hoekschop.
 
De winnende treffer kon niet uitblijven. Het was de jeugdige ´terug ingevallen´ Jonathan Dubbeldam die een kwartier voor tijd het snelst en slimst reageerde bij een wat warrige situatie in het ZBC-strafschopgebied: 2-1.
 
DFC – ZBC´97 2-1 (1-0) – 25m Appie Güler 1-0, 57m Michel de Wit 1-1, 75m Jonathan Dubbeldam 2-1. Scheidsrechter: Frans Stal.
Basis DFC: Rudolf Peute, Clifton Sewpersad, Marco van Woerkom, Dennis Raaymakers, Jonathan Dubbeldam, Merijn van Groesen, Bas Verhoeven, Robin Ramesar, Erik Vos, Appie Güler, Marvin Hooplot. Wissels in pauze en tijdens tweede helft: Nick Stam, Aaron Perez Maria, Kenneth Klaverweide, Suleiman van der Straaten, Davut Sahan.
Bijzonderheden: Bij DFC ontbraken keeper Mehmet Tokul en de verdedigers Marvin Langevoort en Mark Jongeneel wegens blessures. Davut Sahan maakte in de slotfase zijn rentree na maandenlange afwezigheid. Hij brak in april tijdens de competitie een enkel. (verslag fred van dongen)
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com