DFC2 bezorgt DFC1 finaleplaats in SC Emma´s van Leeuwen Glas Toernooi

12 augustus 2010 3490x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC2 bezorgt DFC1 finaleplaats in SC Emma´s van Leeuwen Glas Toernooi

De tweede selectie onder leiding van de nieuwe trainer Robert Mohan bezorgde DFC donderdagavond een plek in de finale van het Van Leeuwen Glas Toernooi van stadgenoot SC Emma (zat). DFC 2 zag zijn toernooiwedstrijd tegen De Alblas 2 weliswaar onbeslist eindigen (1-1) maar toonde zich bij het nemen van de beslissende strafschoppenserie vaardiger dan de opponent uit Oud-Alblas (4-2).

In de eindstrijd ontmoet DFC komende zaterdag het eerste van ZBC´97 uit Zwijndrecht dat donderdagavond gastheer SC Emma 1 (zat) met 1-3 aftroefde. DFC treedt in de finale aan met zijn eerste selectie onder leiding van hoofdtrainer Paul Koster. Het tweede dat de finaleplek in de wacht sleepte, oefent komende zaterdagmiddag uit tegen Oranje Wit 3.
 
De formatie van trainer Robert Mohan werd donderdagavond voor rust voornamelijk op de been gehouden door keeper Melvin Jongeneel met diverse attente reddingen. Drie minuten voor rust was hij evenwel kansloos: 0-1. Na de hervatting kreeg het duel een meer evenwichtig karakter. Otis Vaandrager zorgden na een kwartier voor de gelijkmaker: 1-1. Beide ploegen kregen daarna diverse kansen op de winnende treffer maar lieten het afweten of strandden op de uitstekende doelmannen.
 
Zodat na de reguliere speeltijd strafschoppen moesten beslissen over wie de finale zou bereiken. Van de vijf DFC-spelers legden Anthonie Radjkoemar, Kusay Pekince, Stephan van Beusekom en Dennis Raaymakers de bal vanaf elfmeter feilloos in het net. Otis Vaandrager zag zijn pengel evenwel op de paal belanden. De Alblas benutte z´n eerste twee strafschoppen, zag de derde fraai gestopt door Melvin Jongeneel en schoof de vierde naast. Door DFC´s vijfde te benutten ontpopte Dennis Raaymakers zich tot de uiteindelijk matchwinner. (verslag fvd)
 
Basis DFC2: Melvin Jongeneel, Dennis Raaymakers,Thomas van Brakel, Nick Stam, Said el Massaoui, Lousiano Trinidad, Coskun Altintas (c), Arvind Ramesar, Marlon Kramer, Otis Vaandrager, Alberto Hooi.
Wissels na rust: Stephan van Beusekom, Anthonie Radjkoemar, Rutger Rodermond, Matthijs Jongeneel, Kusay Pekince, Rens de Jong, Franklin Wielingen.
Scheidsrechter: Joop Hartman. Grensrechter DFC: Johan van den Broek.
 
**Bijgaand beelden van de wedstrijd van donderdagavond. De eerste drie foto´s zijn van Willem Jongeneel (dank), de vader van keeper Melvin – de overige van Fred van Dongen. 
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com