DFC raakt paal en lat*Eersteklasser Alblasserdam sterkste in oefenduel (4-1)

10 augustus 2010 1034x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC raakt paal en lat*Eersteklasser Alblasserdam sterkste in oefenduel (4-1)

DFC ging dinsdagavond in de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Alblasserdam met 4-1 onderuit na een 2-0 ruststand. In het levendige duel zat het DFC, dat een klasse lager acteert dan de gastheer, op de beslissende momenten net ietsje tegen. Niettemin was de zege van Alblasserdam, dat vorig seizoen promotie naar de hoofdklasse maar net misliep, verdiend omdat de thuisploeg wat alerter handelde in de omschakeling.

DFC moest al na vijf minuten zijn voorstopper Marvin Langevoort missen die uitviel met een spierblessure. Nick Stam (foto-inzet) verving hem. Niettemin moest trainer Paul Koster door Marvins voortijdig vertrek enkele personele omzettingen toepassen.
 
Alblasserdam kwam halverwege het eerste bedrijf goedkoop aan een 2-0 voorsprong door enkele te riskante defensieve acties aan DFC-zijde optimaal uit te buiten via Johan de Vries en Richard van de Berg. Pas na een half uur vond DFC het juiste ritme en bracht het Alblasserdam enkele malen knap in verlegenheid.
 
Pure pech weerhield DFC van de verdiende aansluitingstreffer. Een vrije trap van Suleiman van der Straaten spatte via de onderkant van de lat terug het veld in. Kort daarop raakte Clifton Sewpersad de Alblasserdamse paal en zag Marvin Hooplot een knappe inzet door de keeper nipt tot hoekschop verwerkt. Tussen al die gevaarlijke acties door moest Alblasserdam ook nog de nodige corners weggeven.
 
In het tweede bedrijf brachten beide teams de nodige wissels binnen de lijnen. Nog voordat DFC gewend was aan de personele wijzigingen lag de 3-0 al achter de overigens prima keepende Rudolf Peute. Op een fraai schot van invaller Stefano Tavares in de kruising was hij kansloos. Een kwartiertje later kreeg DFC alsnog z´n verdiende goal. Aaron Perez Maria werd door de keeper neergelegd waarna Appie Güler vanaf elf meter koel de 3-1 binnenschoof.
 
DFC wilde meer maar bood zo de snelle Alblasserdamse aanvallers ruimte voor counters. Rudolf Peute redde enkele malen attent maar was een kwartier voor tijd kansloos toen Ralph Hofwegen het op snelheid van de DFC-verdedigers won: 4-1. (verslag fvd)
 
Opstelling DFC: Rudolf Peute, Clifton Sewpersad (75m Marvin Hooplot), Marco van Woerkom, Marvin Langevoort (6m Nick Stam), Jonathan Dubbeldam (46m Erik Vos), Kenneth Klaverweide, Bas Verhoeven (46m Merijn van Groesen), Marvin Hooplot (46m Robin Ramesar), Suleiman van der Straaten, Aaron Perez Maria, Appie Güler.
 
*De eerstvolgende oefenwedstrijd van DFC 1 is a.s. zaterdag wanneer in het toernooi van SC Emma wordt aangetreden tegen SC Emma (zat) of ZBC´67. Zie ook de link Programma.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com