DFC is eersteklasser Heinenoord knap de baas: 3-2*Drie goals Appie Güler

17 augustus 2010 883x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC is eersteklasser Heinenoord knap de baas: 3-2*Drie goals Appie Güler

DFC rondde dinsdagavond de oefencampagne af met een thuiszege (3-2) op Heinenoord dat uitkomt in de eerste klasse B (district West II) van het zaterdagvoetbal en wordt gerekend tot de sterkere ploegen van die afdeling. Alle drie de roodwitte goals kwamen op naam van spits Appie Güler (foto-inzet).

De triomf van de formatie van trainer Paul Koster was verdiend. Tweedeklasser DFC speelde door de bank genomen goed en was geen moment de onderliggende partij. Bij rust leidde DFC met 1-0. DFC liet goede aanvalspatronen zien, schuwde ook niet het tempo redelijk hoog te houden en toonde zich via de nieuwe spits Appie Güler (ex-Heerjansdam- en EBOH) scherp in de afwerking.

Heinenoord kwam er voor rust amper aan te pas. Aan de andere kant misten Bas Verhoeven en Aaron Perez Maria net wat geluk bij het afwerken van wat mogelijkheden. De thuisploeg nam enkele minuten voor de pauze verdiend de leiding. Appie Güler deponeerde een vrije trap van pakweg 35 meter vanaf rechts onhoudbaar in de bovenhoek: 1-0.

Na de hervatting ging Heinenoord fel uit de startblokken. DFC speelde het evenwel slim zodat de betere kansen bleven voorbehouden aan de thuisploeg. Heinenoord kwam halverwege het tweede bedrijf alsnog langszij. Rob Theunissen sloeg toe tijdens een warrige situatie voor het DFC-doel na een hoekschop: 1-1.
 
DFC bleef ondanks die tegenslag fier overeind en bleef zich manifesteren als de betere en gevaarlijkste ploeg. Marvin Langevoort werd tien minuten voor tijd na een voorzet van Kenneth Klaverweide binnen de zestien in scoringspositie onderuit getrokken. Appie Güler verzilverde de terechte strafschop: 2-1. Twee minuten later trok Heinenoord de score weer in evenwicht uit een knap boogschot van alweer Rob Theunissen: 2-2.
Het laatste woord was echter toch aan DFC. Merijn van Groesen bediende Appie Güler die zich fantastisch langs enkele verdedigers draaide en de bal vervolgens beheerst in het net deponeerde: 3-2.
 
Scoreverloop: 38m Appie Güler 1-0, 70m Rob Theunissen 1-1, 80m Appie Güler (strafschop) 2-1, 82m Rob Theunissen 2-2, 88m Appie Güler 3-2.
Scheidsrechter  Anne Pol leidde het duel dat vrijwel continu in de regen werd gespeeld.
Basis DFC: Rudolf Peute, Nick Stam (12m Clifton Sewpersad), Marco van Woerkom (65m Mark Jongeneel), Marvin Langevoort, Jonathan Dubbeldam, Suleiman van der Straaten, Bas Verhoeven (46m Erik Vos), Kenneth Klaverweide, Marvin Hooplot (46m Merijn van Groesen), Aaron Perez Maria, Appie Güler.
Bijzonderheid: Nick Stam viel na 12 minuten uit met een ernstige enkelblessure opgelopen tijdens een ongelukkige botsing met medespeler Marvin Langevoort bij het ruimen van de bal.
(verslag fred van dongen)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com