BEKER (2): Gehavend DFC doet het zuinigjes aan in gewonnen bekerderby

21 augustus 2010 665x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BEKER (2): Gehavend DFC doet het zuinigjes aan in gewonnen bekerderby

Door Fred van Dongen

Zonder uit te blinken pakte DFC vanmiddag de eerste triomf in de groepsfase van het KNVB-bekertoernooi. Fraai en verheffend was het allemaal niet wat de formatie van trainer Paul Koster bij de een klas lager acterende stadgenoot liet zien.
Pas in de slotfase toverde DFC enkele schitterende hoogstandjes tevoorschijn in de vorm van gave doelpunten van het spitsenduo Appie Güler (0-1) en Aaron Perez Maria (0-2).
 
Door personele omstandigheden begon DFC zuinigjes aan de bekerderby. Paul Koster mocht zich vandaag extra gelukkig voelen dat hij over een brede selectie beschikt. Diverse spelers ontbraken  immers vanwege blessures. Onder anderen Nick Stam (´De enkelblessure ziet er gelukkig minder ernstig uit dat dinsdagavond werd gedacht´), Robin Ramesar (knie) en Davut Sahan zijn herstellende. Mark Jongeneel kampt nog met naweeën van een knieblessure maar kreeg in elk geval weer een plek op de bank.
 
Voorts zaten Merijn van Groesen, Erik Vos en Mehmet Tokul ieder een schorsing van één wedstrijd uit, opgelopen tijdens de succesvolle promotie-play-offs met Altena afgelopen Pinksteren.
 
Het eerste bedrijf van de bekerderby kende een slap aftastend begin. Halverwege die eerste helft verwierf DFC zich een licht overwicht. Met name de snelle Aaron Perez Maria maakte het de EBOH-verdediging knap lastig. De thuisploeg haalde niettemin ongeschonden het rustsignaal doordat het DFC net niet meezat in de afwerking.
 
*Vervolg wedstrijdverslag zie: BEKER (3): DFC slaat in laatste vijf minuten toe met wonderschone goals 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com