BEKER (2): Buitengebeuren maakt vergelijking onmogelijk in snel beslist duel

30 augustus 2010 1134x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BEKER (2): Buitengebeuren maakt vergelijking onmogelijk in snel beslist duel

Door Fred van Dongen

Hoewel het een bekerduel om de bekende baard van de keizer betrof, gold de wedstrijd tussen SVW en DFC als een aardige testcase voor de krachtsverhoudingen tussen de beide tweede klassen van de KNVB Zuid I.
 
Zoals bekend acteren de Gorcumers in de nieuwe voetbaljaargang net als DFC in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. SVW is echter ingedeeld in de Zuid-Hollandse en Noord-Brabantse afdeling met de nodige aantrekkelijke semi-derby´s, terwijl DFC het in de nieuwe competitie vooral moet opnemen tegen Zeeuwse ploegen.
 
Toch is het niet verstandig om het bekerduel als meetlat te nemen. Daarvoor kende het fameuze buitengebeuren een te grote invloed op het wedstrijdverloop. De consequent leidende arbiter De Kok zag zich immers al na amper tien minuten genoodzaakt een Gorcumse speler met rood weg te sturen. Die handeling moest hij later in de wedstrijd nog twee keer richting SVW herhalen.
 
Hoewel het al snel met tien man stond zorgde de thuisploeg voor de eerste wapenfeiten met een schot buiten bereik van DFC-doelman Rudolf Peute op de kruising en een gemiste kans voor open doel. DFC kwam laat op toeren. Geleidelijk aan werd het spitsuur voor het doel van de SVW-doelman die met een combi van geluk en klasse de ergste stormen voorlopig wist te doorstaan. Marvin Hooplot werd iets te ver naar links gedreven om te kunnen scoren. Een volley van Erik Vos verdween net naast en een inzet van Kenneth Klaverweide belandde pardoes in de handen van de keeper.
 
In de slotfase sloeg DFC alsnog verdiend toe. Na een wat chaotische situatie drukte Erik Vos de bal uiteindelijk tegen het net: 0-1. Twee minuten later tekende Erik, die dinsdag 27 wordt, voor DFC´s tweede treffer op fraai aangeven van Marvin Hooplot (0-2).
 
Het verlate tweede bedrijf was slechts een formaliteit. DFC toonde meer kwaliteit en legde goede gevarieerde combinaties op de kunstgrasmat. Het SVW-doel bleek af en toe een schiettent waar DFC overigens slechts één keer in de roos mikte. Een kwartier voor tijd knalde Kenneth Klaverweide een vrije trap van net buiten de zestien op de paal waarna Aaron Perez Maria het snelst en slimst reageerde in de rebound: 0-3. Door goed keeperswerk en het feit dat DFC niet altijd even zuiver mikte, kon SVW de schade verder beperken.
 
SVW – DFC 0-3 (0-2) – 43m Erik Vos 0-1, 45m Erik Vos 0-2, 78m Aaron Perez Maria 0-3.
DFC: Rudolf Peute, Dennis Raaymakers (67m Merijn van Groesen), Marco van Woerkom, Marvin Langevoort, Clifton Sewpersad (30m Jonathan Dubbeldam), Kenneth Klaverweide, Bas Verhoeven, Erik Vos (55m Aaron Perez Maria), Suleiman van der Straaten, Marvin Hooplot, Appie Güler.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com