BEKER (2): Beter DFC boekt nu al succesje in de nieuwe voetbaljaargang

24 augustus 2010 1011x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BEKER (2): Beter DFC boekt nu al succesje in de nieuwe voetbaljaargang

Door Fred van Dongen

Met nog één duel voor de boeg is DFC reeds zeker van de poule-zege in de strijd om de KNVB-districtsbeker. Door dinsdagavond de cup-derby tegen Dubbeldam (zondag) met 2-1 te winnen maakte de formatie van trainer Paul Koster zich nu al onbereikbaar voor de concurrentie. Met een beetje improvisatie kun je stellen dat DFC z´n eerste succes in de nieuwe voetbaljaargang binnen heeft.

DFC tegen Dubbeldam stond als buitengewoon attractief bekerduel geafficheerd. Door het herfstachtige weer (harde wind en regenflarden) viel de belangstelling van publiekszijde helaas tegen. Zoals bekend acteren beide ploegen in de tweede klas – DFC in de zaterdagsectie, Dubbeldam in de zondagtak van de KNVB.

Dat na negentig minuten de balans bleek doorgeslagen naar DFC was gelet op het wedstrijdbeeld geen echte verrassing. De thuisploeg legde het betere veldspel op de grasmat, er zat meer creativiteit en verzorging in de acties. Dubbeldam mikte meer op opportunisme en vergat door vaak te gehaast te opereren overleg en zorgvuldigheid in de slag te brengen.

DFC presenteerde zich in de beginfase als gevaarlijkste ploeg met enkele knappe doelpogingen in de vorm van lastige afstandsschoten van Bas Verhoeven en Merijn van Groesen. Niettemin kreeg Dubbeldam zonder meer dé kans om de score open te breken. Dennis Geschiere kon ongehinderd doorbreken maar mikte oog in oog met DFC-keeper Rudolf Peute de bal net naast het doel.

Van die misser zou Dubbeldam tot ver na de wedstrijd spijt krijgen. DFC trok immers daarna het duel naar zich toe. Het regende hoekschoppen op de veste van Dubbeldams doelman Roy van der Linden. Die leek met een combi van klasse en geluk ongeschonden het rustsignaal te halen. Maar in de eerste minuut van de blessuretijd kreeg DFC alsnog de verdiende beloning. Na een door Van der Linden gekraakt schot van Aaron Perez Maria poeierde Marvin Hooplot vanaf de rand zestien de bal in de rebound als een streep in de bovenhoek: 1-0.

*Vervolg verslag zie: Fraaie goal na slimme dieptepass beslist bekerduel na rust

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com