GALA (2): Marco van Woerkom (23) gekozen als Speler van het Jaar 2010

13 juni 2010 1827x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor GALA (2): Marco van Woerkom (23) gekozen als Speler van het Jaar 2010

Speler van het Jaar 2010 bij DFC werd Marco van Woerkom. Met die titel loste hij de gestopte keeper Danny Peters af die de vorige twee jaren de aan deze onderscheiding verbonden Lambert Janssen Wisseltrofee kreeg toegekend. Tweede werd de huidige doelman van DFC, Mehmet Tokul terwijl aanvoerder Robin Ramesar als derde eindigde.

Jurylid Fred van Dongen van de LJ Trofee: ,,Zoals bekend was de stemprocedure dit jaar enigszins gewijzigd. Zo kregen behalve de technische staf en een select gezelschap DFC 1 – watchers, ook de spelers een stem.´´ In totaal brachten zestien spelers en negen ´watchers´ een stem uit. Ieder mocht een top-drie samenstellen, waarbij de speler die het eerst werd vermeld vanzelfsprekend meer punten kreeg dan de nummers twee en drie. Dit systeem leidde tot de volgende Top-5: 1 Marco van Woerkom 290 punten, 2 Mehmet Tokul 146, 3 Robin Ramesar 117, 4 Nick Stam 90 en 5 Erik Vos 60.
 
Marco van Woerkom kreeg de Lambert Janssen Bokaal zaterdagavond uitgereikt door DFC´s co-voorzitter Ger Hüsen. Voor Ger kende de uitreiking een extra emotionele lading omdat hij en Lambert Janssen indertijd op dezelfde Dordtse basisschool werkten. Zoals bekend is de trofee vernoemd naar de ruim twee jaar geleden plotseling overleden DFC-secretaris en onderwijzer Lambert Janssen.
 
Speler van het Jaar Marco kreeg evenals Mehmet en Robin ook een vaste prijs bestaande uit een fraai beeldje van een voetballer in actie. Mehmet kon de bijeenkomst vanwege familieverplichtingen helaas niet bijwonen. Speler Davut Sahan nam namens hem de prijs in ontvangst.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com