SPARTA´30 – DFC (1): Opportunisme thuisploeg leidt tot spannende slotfase

15 mei 2010 1853x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor SPARTA´30 – DFC (1): Opportunisme thuisploeg leidt tot spannende slotfase

Door Fred van Dongen

De slotfase van het nacompetitieduel tussen Sparta´30 en DFC kreeg onverwacht toch nog de allure van een heuse thriller. Met opportunistische acties poogde het inmiddels tot tien man gereduceerde Sparta alsnog een bres te slaan in de DFC-verdediging om de vorige week in Dordrecht opgelopen 1-0 achterstand weg te werken en via de strafschoppen-loterij alsnog de halve finale te bereiken.
 
DFC kreeg het in fase af en toe knap benauwd maar haalde uiteindelijk toch ongeschonden de eindstreep. Onder normale omstandigheden had die slotfase overigens een niemendalletje moeten zijn. Opnieuw bewees DFC over meer kwaliteit te beschikken dan de Noordbrabantse opponent. Maar omdat DFC verzuimde z´n vele kansen te verzilveren bleef Sparta tot het laatste fluitsignaal in de race en bleek wederom dat nacompetities een eigen sfeer en dynamiek kennen waarin niet altijd plek is voor kwalitatieve ratio en logica.
 
De return in Andel viel het best te vergelijken met een aardige bokspartij waarvan de uitslag bij voorbaat vast stond op basis van het kwaliteitsverschil. Bokser Sparta vergat regelmatig z´n dekking – de betere pugilist DFC drong de tegenstander steeds in de touwen maar liet na de rivaal definitief naar het canvas te tikken. Het uitblijven van de verwachte knock-out-stoot riep bij Sparta´30 de vermaarde mysterieuze krachten op. Telkens veerde de ploeg met meer op hoop dan op kwaliteit gestoeld vertrouwen weer de ring in loerend op dat ene moment van onachtzaamheid bij DFC.
 
En zo´n moment brak ruim een kwartier voor tijd aan bij een Spartaanse uitval. DFC´s laatste man Mark Jongeneel kon de actie maar net ontregelen ten koste van een gele kaart. Die situatie kende een dubbele werking: Sparta´30 kreeg een adrenaline-impuls terwijl DFC krampachtige trekjes ging vertonen. De ingrediënten van een oerspannende slotfase inclusief tien minuten blessuretijd waren zo geboren. DFC bleef uiteindelijk terecht op de been – het doelpuntloze gelijkspel leverde de begeerde kwalificatie op.
 
*Vervolg verslag zie: DFC maakt het zichzelf moeilijk maar is terecht door
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com