SPARTA´30 – DFC (3): Trainer over opponent Altena: Zij moeten, wij mogen!

15 mei 2010 1987x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor SPARTA´30 – DFC (3): Trainer over opponent Altena: Zij moeten, wij mogen!

Altena is de volgende opponent van DFC bij het streven om voor het tweede achtereenvolgende jaar te promoveren. De inzet van de dubbel met Pinksteren is een plek in de tweede klas. Zaterdagmiddag 22 mei om zes uur begint in het Brabantse Nieuwendijk (Werkendam) het eerste bedrijf van de spannende tweekamp – maandag Tweede Pinksterdag (24 mei) om half drie is de return aan de Reeweg-Oost.

Altena eindigde dit seizoen als elfde in de tweede klasse F en werd zo gedwongen tot deelname aan de nacompetitie. In tegenstelling tot DFC strijden de Nieuwendijkers derhalve om lijfsbehoud. DFC-trainer Paul Koster legt die situatie als volgt uit: ,,Zij moeten, wij mogen´´.
´Altena´, zo vervolgt Koster  ´is een ploeg die al jarenlang tweede klas speelt en dit seizoen door wat pech als elfde is geëindigd´. De Pinkster-tegenstander is geen onbekend boek voor de DFC-trainer: ,,We weten veel van Altena´´.
 
Koster zal trouwens zaterdag bij de eerste confrontatie verstek moeten laten gaan. Hij verblijft die dag in Madrid waar hij in Estadio Barnebeu beroepsmatig de Champions League-finale tussen Bayern München en Inter Milan bijwoont. Zondag vliegt hij terug naar Nederland om Tweede Pinksterdag tijdens de thuisbeurt tegen Altena zijn manschappen weer langs de lijn te coachen.
 
Over het nemen van de hindernis Sparta´30 vanmiddag was de trainer begrijpelijk kort. ,,Net als vorige week thuis hadden we het vanmiddag ook voor rust moeten afmaken. In de tweede helft kwamen we door de strijdlust en de agressie van Sparta onder druk. Er zat onvoldoende rust in het balbezit – de opbouw was te onrustig. We moeten nog wat zuiverder zijn, de ballen voorin weten te houden. Maar we hebben achter de nul weten te houden. Complimenten aan het team en vooral aan de verdediging die vrijwel geen kans heeft weggegeven´´.
 
Het was pas de tweede keer in DFC´s 24 (na)competitiewedstrijden dat de formatie van Koster niet tot scoren kwam. ´´Maar beide keren wist onze verdediging de tegenstander ook op nul te houden´´, deelde Paul Koster een verrassend maar niet minder terecht compliment uit aan zijn achterste linie. (tekst fvd)
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com