SPARTA´30 – DFC (2): DFC maakt het zichzelf lastig maar is toch terecht door

15 mei 2010 2454x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor SPARTA´30 – DFC (2): DFC maakt het zichzelf lastig maar is toch terecht door

*Vervolg wedstrijdverslag – In de return in Andel kende DFC al snel het beste van het spel. Het verwachte openingsoffensief van Sparta´30 bleef beperkt tot enkele plaagstootjes. Invaller-doelman Rudolf Peute trad daarbij kordaat op en ontmoedigde zo de thuisploeg. Die moest toezien hoe DFC vaak met speels gemak door de verdediging sneed.

Dat resulteerde in redelijke mogelijkheden voor het spitsenduo Aaron Perez Maria en Marvin Hooplot, maar ook voor de middenvelders Merijn van Groesen, Robin Ramesar en Erik Vos. Hun inzetten misten net het extra tikkeltje zuiverheid of strandden op Sparta-doelman Robin van Wijk die zijn kwaliteiten weer uitstekend etaleerde. Bij hoge nood kon hij een beroep doen op de paal (schot Nick Stam) of op assistentie van ploegmakkers op de doellijn.
 
Net als vorige week moest de thuisploeg diverse hoekschoppen weggeven en af en toe naar het wapen van de overtreding grijpen om onheil te voorkomen. Sparta´30 scoorde voor rust drie terechte gele kaarten met daarbij de kanttekening dat de wedstrijd weliswaar stevig was maar nimmer op de rand van het toelaatbare balanceerde.
 
Het tweede bedrijf was van het zelfde laken een pak. Opmerkelijk genoeg durfde Sparta´30 z´n defensieve stelling niet al te ruim los te laten. De ploeg gokte op opportunistische acties in de hoop dat DFC zich een keer opbouwend of aanvallend zou verslikken. DFC kreeg opnieuw de betere kansen maar vergat toe te slaan. Zo ontstond een rommelige slotfase waarin DFC zich twee maal leek te verslikken maar door sterk ingrijpen van Marco van Woerkom en Mark Jongeneel (wel ten koste van een gele kaart)  de weg naar het doel van Rudolf Peute alsnog wist te blokkeren.
 
Ook nadat Arne van Noorloos zeven minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd wegens een pittige overtreding op Nick Stam zijn tweede gele en dus rode kaart had gekregen, bleef een tienmans Sparta nog geloven in betere tijden. DFC zuchtte en kreunde af en toe maar hield stand. Met 0-0 kreeg de ploeg terecht toegang tot de poort naar de halve finales.
 
Sparta´30 – DFC 0-0 (1ste duel 0-1 – DFC door naar halve finale) – Scheidsrechter: M. van de Koppel (Sleeuwijk) – grensrechters: T. Versnel (Zwijndrecht) en D. de Ruiter (Gorinchem).
Basis Sparta´30: Robin van Wijk, Arnald Smits, Peter Tankens, Arwin Verhoeven, Jan van Andel, Mark Schouten, Bertil van Bergeijk, Marco Vos, Arne van Noorloos, Jan de Fijter, Thomas Prins.
Wissels:  Anrico Visser, Ard van Bergeijk, Lennard van Andel, Gert-jan van der Linden, Remco van Noorloos, Arnic Smits, Bob van der Kamp.
 
DFC: Rudolf Peute, Dennis Raaymakers, Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam, Erik Vos, Hikmet Uysal, Robin Ramesar, Merijn van Groesen (58m Sabit Kayhan), Aaron Perez Maria, Marvin Hooplot (82m Sadik Karasahin).
Wissels niet ingezet: Peter Tensen (d), Marcel van Nes, Ibo Karasahin,Michel Schwarz, Jonathan Dubbeldam.
 
Bijzonderheden: Bij DFC ontbrak vaste keeper Mehmet Tokul wegens een vorige week opgelopen knieblessure. Routinier Rudolf Peute verving hem bekwaam. Jonathan Dubbeldam had tijdens de warming-up nog te veel last van een knieblessure en werd vervangen door Hikmet Uysal.
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com