Selectie DFC traint ontspannen toe naar openingsduel met Sparta´30

4 mei 2010 2147x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Selectie DFC traint ontspannen toe naar openingsduel met Sparta´30

Update2 – DFC trainde zowel donderdag- als dinsdagavond ontspannen maar gedisciplineerd toe naar de belangrijke confrontatie met Sparta´30 komende zaterdag op het eigen complex. De aftrap van deze eerste wedstrijd uit de nacompetitie om promotie naar de tweede klas is om half drie.

De wedstrijd tussen DFC en Sparta´30 staat – zoals gebruikelijk is in nacompetities – onder leiding van een neutraal trio. Scheidsrechter is de heer A.F. Brouwers uit Nieuw-Lekkerland. J. Quinten uit Oirschot en A. van Dalen uit Brakel assisteren hem als grensrechters. Jantje Weeda is overigens zaterdag Pupil van de Week.

DFC-aanvoerder Robin Ramesar en zijn mannen rekenen op de mentale steun langs de lijn van zoveel mogelijk DFC-ers en sympathisanten. Tegenstander Sparta´30 komt met een bus vol supporters naar Dordrecht.

De return van DFC – Sparta´30 is volgende week zaterdag 15 mei in Andel. Ook dan wordt om half drie afgetrapt. De winnaar van de tweekamp kwalificeert zich voor de halve finale en ontmoet daarin Altena dat één na laatste eindigde in de tweede klasse F en derhalve gedwongen is tot deelname aan de nacompetitie.
 
De training werd donderdagavond langs de lijn gadegeslagen door DFC´s spits en (mede)topscorer Davut Sahan. Op krukken want Davut raakte afgelopen zaterdag al na negen minuten ernstig geblesseerd in de slotwedstrijd van de reguliere competitie tegen Groote Lindt. In het ziekenhuis bleek wat verzorger Hans van den Berg te velde reeds vreesde: een enkelbreuk. Dat betekent dat Davut (22) vele weken is uitgeschakeld. Trainer Paul Koster sprak eerder al van een ´gevoelige aderlating´.
 
Dinsdag werd de training om acht uur onderbroken vanwege Dodenherdenking. Spelers en trainer stonden letterlijk twee minuten respectvol stil. DFC´s materiaalman Jan Peters toonde zich ook geïnteresseerd in de gang van zaken tijdens de training. Hij wordt door sommigen gezien als een soort mascotte. Jan zelf: ,,Sinds ik drie jaar terug bij DFC kwam bereikte het eerste of de nacompetitie of werd het kampioen. Vandaar!´´
 
Het officiële programma van de nacompetitie nog even op rij:
Wedstrijd 1: DFC – Sparta´30 (8 en 15 mei)
Wedstrijd 2: Tricht – SSC´55 (8 en 15 mei)
Wedstrijd 3: GVV´63 – Drechtstreek (8 en 15 mei).
 
Halve finales (22 en 24 mei):
Altena (nr. 11 2F) tegen winnaar DFC / Sparta´30
Winnaar Tricht / SSC´55 tegen winnaar GVV`63 – Drechtstreek.
De winnaars van deze halve finales promoveren. De verliezers krijgen een herkansing.
 
*Zowel de eerste ronde als de halve finales worden gespeeld met een thuis- en uitwedstrijd. Eerstgenoemde club begint thuis. De wedstrijden mogen niet verlengd worden. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten beslist het doelsaldo van deze wedstrijden. Is dit ook gelijk dan valt de beslissing door het nemen van strafschoppen.
 
**Zie ook www.sparta30.nl
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com