RETURN: DFC werkt ontspannen toe naar het ´Pinkster-toetje´

23 mei 2010 1792x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor RETURN: DFC werkt ontspannen toe naar het ´Pinkster-toetje´

DFC benutte de vrije zondag vanmorgen voor een kleine trainingssessie op het zonovergoten eigen hoofdveld. Verzorger Hans van den Berg was en passant druk in de weer met het wegwerken van wat fysiek ongemak bij diverse spelers. De sfeer tijdens de korte wat frivole training was ontspannen, van spanning bleek geen sprake.

Morgen maandag Tweede Pinksterdag wordt een belangrijke dag voor de roodwitte familie. Om half drie begint op het eigen vertrouwde complex de return van de promotie-dubbel tegen Altena. Zaterdagavond hield derdeklasser DFC de nummer elf uit de tweede klasse F in Nieuwendijk knap op 0-0. Hoewel DFC al na twee minuten met tien man verder moest en in de slotfase ook nog vanwege twee keer geel tot negen man werd gereduceerd, mocht vooral Altena de handen dichtknijpen met het doelpuntloze gelijkspel.
 
Wint DFC maandag dan is de ploeg zeker van promotie naar de tweede klas. Eindigt het tweede bedrijf van de tweekamp opnieuw gelijk dan moeten ongeacht de uitslag strafschoppen beslissen over promotie of herkansing. Voor Altena geldt hetzelfde als voor DFC. Bij winst is de ploeg zeker van het behoud van het tweedeklasserschap.
 
Altena beëindigde de reguliere competitie als elfde in de tweede klasse F en werd zodoende veroordeeld tot de nacompetitie. In tegenstelling tot DFC strijdt Altena derhalve om lijfsbehoud of zoals DFC-trainer Paul Koster het vorige week noemde: ´Zij moeten, wij mogen!´
De kwaliteit en de taaiheid van DFC waren zaterdagavond kennelijk een flinke verrassing van de Nieuwendijkers. Vorige week schreven ze onder meer nog een tikkeltje denigrerend jegens de tegenstander op hun site: ,,Voor DFC is deze nacompetitie een toetje op het seizoen, voor Altena is het handhaven een must.´´ (tekst fred van dongen)
 
*Zie ook: DFC tegen Altena begint maandagmiddag om half drie
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com