PROMOTIE (4): En het bier vloeide rijkelijk op die mooie Pinksteravond…

24 mei 2010 1633x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor PROMOTIE (4): En het bier vloeide rijkelijk op die mooie Pinksteravond…

Opnieuw vierde DFC een promotiefeest. Vorig seizoen als kampioen van de vierde klas – nu via een iets langere en moeilijkere weg: de nacompetitie. In het nieuwe seizoen mag DFC zich afficheren als tweedeklasser.

En volstrekt terecht gelet op de performance van dit fraaie Pinksterweekeinde tegen Altena. De nummer elf van de tweede klasse F had zich duidelijk te rijk had gerekend toen het vernam dat ´maar het nummertje vier van de derde klas´ de tegenstander zou zijn in de tweede ronde van de gezamenlijke nacompetitie 2F, 3C en 3D om twee plekken in de tweede klas. Hoogmoed komt voor de val bleek andermaal.

Het DFC anno 2010 is een sterk collectief met veel individuele kwaliteit. Een mix die voldoende bleek in een nacompetitie die vaak het karakter kent van een loterij.
 
Door het uitstekende resultaat zaterdagavond in de uitbeurt tegen Altena (0-0) waren heel wat DFC-getrouwen dan wel sympathisanten vanmiddag op de belangrijke return afgekomen. Een speciaal plekje kreeg Maarten ´Peter Crouch´ Zilverschoon, de 27-jarige oud-spits van het eerste die in de winter vanwege zijn horeca-activiteiten moest afhaken.
Speciaal voor die ene keer mocht Maarten in DFC-tenue weer eens plaatsnemen in de dug-out als ´extra motivatie voor zijn maten´. Per slot had Maarten in de eerste fase van de reguliere competitie DFC met de nodige goals van belangrijke punten voorzien.
 
Na afloop zorgde zanger-entertainer-horecaman Maarten met vader Gert-jan voor de muziek tijdens de spontane feestavond naar aanleiding van de promotie. Muzikale hulde kwam meteen na afloop ook van DFC´s eigen hofkapel Bar Gebeure. Die bracht de op de hoofdtribune verzamelde selectie vanaf het hoofdveld een terecht en fraai muzikaal eerbetoon.
 
Ook veel oud-gedienden zagen de promotie met eigen ogen gebeuren. Onder wie beschermheer Wim Verzijl (90), wat moeilijk ter been maar nog volstrekt helder en natuurlijk trots op de prestatie van het relatief jeugdige eerste.
En zo vloeide in het clubgebouw en daarbuiten het bier rijkelijk tot ver in de avonduurtjes. Wat een mooie Pinksterdag… (tekst fvd)
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com