PROMOTIE (3): Op een mooie Pinksterdag…*Motiveren met Inter Milan

24 mei 2010 1496x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor PROMOTIE (3): Op een mooie Pinksterdag…*Motiveren met Inter Milan

In de feestvreugde meteen na afloop namen de roodwitte spelers hun trainer Paul Koster spontaan op de schouders. Een beter bewijs van de fantastische symbiose dit seizoen tussen trainer en manschappen viel niet te leveren.

Want voor Paul Koster was het in dubbelopzicht een heel bijzondere mooie Pinksterdag. De dik verdiende promotie van DFC betekende ook meteen een succes in zijn eerste jaar als hoofdtrainer van een club.

Na de speciale viering op de W.G. Verzijl Tribune in de vorm van een koninklijke balkonscène op de feestelijke tonen van DFC´s speciaal uitgerukte eigen hofkapel Bar Gebeure, zocht de trainer in een vrij hoekje op het hoofdveld even knuffel-contact met echtgenote Danielle en twee van hun drie kinderen.
 
Zaterdagavond toen DFC in Nieuwendijk  aan het eerste van het tweeluik met Altena begon, zat de trainer nog in het warme Madrid. In het imposante Santiago Bernabeu-stadion van Real Madrid volgde hij beroepsmatig de Champions League-finale tussen Bayern München en Inter Milan.
 
Daar stak Paul, die zijn spelers steeds op een aparte maar zodoende ook zeer effectieve moderne manier scherp weet te krijgen, weer een nieuwe motivatie-vorm op. Voorafgaand aan de return van de tweekamp met Altena betitelde hij zijn spitsen bijvoorbeeld als de ´Diego Milito en Samual Eto´o´ van DFC en voorzag hij zijn middenvelders en verdedigers ook van spelersnamen van cupwinnaar Inter Milan. Het miste z´n uitwerking niet op de groep. ´In de rust bijvoorbeeld drongen de spelers al snel weer samen bij de kleedkamerdeur om aan de tweede helft te beginnen´, aldus Koster.
 
Overigens droeg Altena zelf ook danig bij aan de roodwitte motivatie. Vorige week stond op de Altena-site een nogal denigrerend zinnetje jegens de tegenstander: ,,Voor DFC is deze nacompetitie een toetje op het seizoen, voor Altena is het handhaven een must.´´  Reactie in het DFC-kamp: ,,En dat herhaalt hun keeper ook nog eens in een interview met AD De Dordtenaar. Hoezo toetje. Voor ons is die nacompetitie gewoon het hoofdgerecht!´´
 
Geen toelichting nodig dat dit hoofdgerecht gegeven de geluiden uit de Altenase keuken extra voortreffelijk smaakte. We wensen Altena niettemin veel succes toe met het toetje van de herkansing. (tekst fvd)
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com