PROMOTIE (1): Superieur DFC geen moment in gevaar tegen zwak Altena

24 mei 2010 737x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor PROMOTIE (1): Superieur DFC geen moment in gevaar tegen zwak Altena

Door Fred van Dongen

De tweede akte van de tweekamp tussen Altena en DFC bevestigde wat velen al geruime tijd wisten: kwalitatief steekt DFC met kop en schouders uit boven de nummer elf van de tweede klasse F.
Kon Altena zaterdagavond op eigen veld ondanks dat het 88 minuten lang met een man meer speelde nauwelijks imponeren, vandaag in de return in Dordrecht bleek dat de ploeg uit Nieuwendijk niet voor niets als één na laatste in de tweede klasse was geëindigd.
 
Als nummer vier uit de derde klasse C bleek DFC zowel collectief als individueel beduidend meer in de mars te hebben. Mocht Altena zaterdag al niet klagen dat er na afloop nog steeds 0-0 op het scorebord stond, vandaag kwamen gelet op de kansenverhoudingen de Nieuwendijkers met 3-0 opnieuw goed weg.
 
Beide ploegen verschenen vanmiddag onder een heerlijk zonnetje met – vergeleken met zaterdag – op papier iets sterkere formaties aan de aftrap. Bij DFC keerden de geel-geschorsten Mark Jongeneel en Merijn van Groesen terug in de basis, Altena kon weer een beroep doen op Richard de Laat en spits Remo Duijzer. Van meet af aan presenteerde DFC zich als de superieur met een robuust verdedigingsblok, een evenwichtig en sterk middenveld, een snelle rechter spits (Aaron Perez Maria) en een balvaardige Marvin Hooplot aan de linkerflank.
 
Met een knap schot gaf middenvelder Hikmet Uysal de gasten al na enkele minuten een stevig schot voor de boeg. Luttele minuten later was het wel raak. Robin Ramesar lanceerde Aaron Perez Maria diep waarna de snelle spits de bal fraai over Altena-doelman Marrien van de Heuvel lobde: 1-0. Een beter scenario had DFC zich in de beginfase niet gedroomd. Altena was meteen behoorlijk van de leg. Door het ontbreken van overleg en vaart kon DFC de meeste Altenase bedoelingen al in de kiem smoren.
 
DFC bleef gewoon de betere ploeg die heel wat hoekschoppen afdwong, enkele prima aanvalsacties liet zien en zo de onrust bij Altena gestaag liet stijgen. De gasten reageerden af en toe verbaal geïrriteerd. DFC bleef gewoon zichzelf, liet zich niet meesleuren in provocaties.
Dat geduld werd kort voor rust andermaal beloond. Aaron werd weer eens onreglementair gestuit en dat leverde een vrije trap pakweg twintig meter van het Altena-doel op. Na een schijnactie van Marvin Hooplot deponeerde Robin Ramesar de bal ineens onder de te laat reagerende doelman door in de benedenhoek: 2-0.
 
*Vervolg verslag zie: DFC laat tegenstander na rust met 3-0 nog goed wegkomen
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com