Laurens Gerlich zwaait af: ´Ik heb een gouden tijd gehad bij DFC´

25 mei 2010 1807x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Laurens Gerlich zwaait af: ´Ik heb een gouden tijd gehad bij DFC´

De dag dat DFC 1 via de nacompetitie de tweede klasse bereikte was ook de laatste dag van Laurens Gerlich als lid van DFC´s technische staf. Langs de lijn zag Laurens gebeuren wat hij voor aanvang van de wedstrijd tussen DFC en Altena al had voorspeld: dat wordt promoveren naar de tweede klas.

Laurens Gerlich (40) gaat in het nieuwe seizoen de A-jeugd trainen van Groot Ammers. ,,Ik heb bij DFC een gouden tijd meegemaakt. En: ze zullen me ongetwijfeld zeker wel weer een paar keer zien. Ik wens het eerste veel succes toe in de tweede klas. Door de kracht van het collectief moet dat kunnen lukken. Ik denk dat ik DFC toch wel zal missen´´, aldus Gerlich.
 
,,Namens vrouw en kinderen wil ik bij deze iedereen bedanken voor de prettige samenwerking. De spelersgroep vooral maar ook het begeleidingsteam en ook al die anderen buiten de selecties. Met de leuke cadeaus die we vorig jaar kregen na het behalen van het kampioenschap in de vierde klas hebben ik en mijn gezin leuke dingen gedaan. Dat blijft een onvergetelijk moment´´.
 
Laurens, die in het voorbije seizoen de A1-jeugd van DFC en vanaf februari van dit jaar DFC 2 onder zijn hoede had, heeft vijf seizoenen DFC achter de rug. Hij begon in 2005-2006 als trainer van het toenmalige A1. De drie jaargangen daarna was hij de hoogste technisch man bij DFC 1.
 
In zijn debuutseizoen als hoofdtrainer van het eerste moest hij heel wat klippen omzeilen. Zoals bekend stopte DFC bij aanvang van het seizoen 2006-2007 met zondagvoetbal en concentreerde de club zich volledig op het zaterdagvoetbal. Die omschakeling vergde heel veel inzet van onder meer de technische staf.
 
Gerlich stond in 2006 immers voor de zware taak DFC uit de kelder van het zaterdagvoetbal ofwel de vierde klas te halen. Vrijwel alle spelers met wie hij dat karwei moest klaren kwamen uit ´zijn´ DFC A1. Tussen Gerlich en die spelers was ondertussen een uitstekende chemie gegroeid. Zodoende lukte het DFC in 2008 periodekampioen te worden en vorig jaar het algemeen kampioenschap te behalen.
 
Dat betekende de vurig gewenste rechtstreekse promotie naar de derde klas. Begin dit seizoen deed Laurens Gerlich een stapje terug. Paul Koster volgde hem op als oefenmeester van het eerste. (tekst fvd)
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com