JEUGDOVERZICHT (4): DFC C2: Sterk slot na moeizame start

11 mei 2010 663x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGDOVERZICHT (4): DFC C2: Sterk slot na moeizame start

De komende tijd blikt de site terug op de verrichtingen van de diverse jeugdteams (junioren en puïllen) van DFC in het voorbije (voor)jaar. Vandaag belichten we de junioren van DFC C2. Leider John Besemer (foto-inzet) doet verslag.

,,De eerste drie wedstrijden werden flink verloren, met 6-1 van Wieldrecht, met 6-0 van Streefkerk en met 4-0 van Amstelwijck. Dit waren echter tegenstanders met boomlange spelers die soms wel 3 of 4 jaar ouder waren dan de spelers van DFC C2 van wie de meeste nog D-pupil zijn.´´
 
,,Eén is zelfs nog een eerstejaars D-pupil, dan is het fysiek best wel een zware kluif als je 11 jaar bent en je staat tegen een speler die zowat met de brommer naar het voetbalveld is gekomen. Maar na een mooie overwinning op Pelikaan (6-1) hadden de jongens er weer volop zin in. De wedstrijden hierna werden allemaal maar net met 1 of 2 doelpunten verschil verloren, met als hoogtepunt de wedstrijd tegen Dubbeldam uit´´, vervolgt John.
,,Deze wedstrijd werd helaas met 1-0 verloren, dit gebeurde mede dankzij de grensrechter/leider van Dubbeldam. Hij had echt het idee dat het om een finale ging, of hij dacht dat zijn team nog kampioen kon worden. De man liep werkelijk waar alles af te vlaggen wat er maar af te vlaggen valt. Het was echt om gek van te worden, als je zo aan je punten moet komen! Na de wedstrijd ben ik door iemand van het jeugdbestuur van Dubbeldam aangesproken. Deze vertelde dat de grensrechter/leider hierop is aangesproken, en dat zulke praktijken bij Dubbeldam niet getolereerd worden.´´
,,Dat hier actie op wordt genomen is een goede zaak. Het is alleen sneu voor de jongens van C2, met een eerlijke grensrechter had er echt wel een gelijkspel of wellicht een overwinning in gezeten.
Maar met nog twee wedstrijden te gaan tegen het laaggeklasseerd ASWH, en Oranje Wit, namen we ons voor nog wat punten te pakken zodat we in ieder geval niet als laatste zouden eindigen. Nou die punten kwamen er: 3-0 winst op ASWH en een prima overwinning (2-1) op Oranje Wit. Waarbij Oranje Wit eigenlijk wel recht had op een puntje, maar door de 200 procent inzet werd hier toch een overwinning uit het vuur gesleept.´´
,,Al met al een prima prestatie, na best wel een moeilijke start van de competitie kwam C2 daarna toch sterk voor de dag en werden alsnog drie wedstrijden gewonnen en eindigde het team negende in een klasse van elf ploegen. Dit ook mede dankzij Kevin Verstegen die de laatste maanden de trainingen van C2 begeleidde´´, aldus leider John Besemer tot slot.
 
*Voor het totaaloverzicht tot nu toe zie de Nieuwsgroep Jeugd te bereiken via het menu Alle Berichten.
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com