JEUGDOVERZICHT (1): Leiders DFC E1 blikken terug op fraai kampioensvoorjaar

3 mei 2010 925x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGDOVERZICHT (1): Leiders DFC E1 blikken terug op fraai kampioensvoorjaar

De reguliere competities zitten er op. DFC 1 is nog via de nacompetitie  in de race voor een tweede successievelijke promotie – nu is de inzet de tweede klas.

Het (voorjaars)seizoen leverde DFC slechts één kampioenschap op. De E1-pupillen werden imponerend en voorbeeldig voorjaarskampioen van hun afdeling. Alle reden voor een terugblik door de leiders Ronald van pelt en Adrie de Weerdt.
 
,,Na de winterstop werd er door E1 begonnen met nieuwe trainers en nieuwe gezichten in het veld. De eerste wedstrijd was tegen SSW. Zij waren onbekend voor ons, maar wij hoorden wel dat ze kampioen waren geworden in de najaarscompetitie. E1 was gewaarschuwd dus.
Deze wedstrijd won E1 met 3-1 tegen een betere tegenstander. De tweede wedstrijd werd bij Oranje Wit gevoetbald in de vrieskou op een keihard bevroren zandveld waar geen gras op stond. E1 begon sterk en kwam ook snel op 0-1. Dat was ook gelijk alles wat de jongens lieten zien. Oranje Wit won vrij eenvoudig met 4-1.
 
,,De volgende wedstrijd werd thuis ruim gewonnen van ZBC. Met goed voetbal werd het 5-1. De vierde wedstrijd moesten we aantreden bij oude bekende Amstelwijck. Voor de winterstop speelden we ook al tegen elkaar. Het ging toen gelijk op (4-5 winst en 2-2). Tegen hetzelfde team bleek dat de jongens van E1 gegroeid waren want we keerden huiswaarts met een 1-5 overwinning.
 
,,De laatste wedstrijd uit de eerste helft van de competitie speelden we bij Heerjansdam. Ook dit was een oude bekende want daar was al meerdere malen tegen gespeeld. Een ook steeds kansloos verloren. Nu ging het echter heel anders want het al eerder genoemde groeiproces van de jongens bleek ook nu weer. Er werd goed gevoetbald en geknokt, met een 2-4 overwinning als resultaat. Het besef ging nu groeien bij de trainers en spelers (en de vele toeschouwers) dat een kampioenschap tot de mogelijkheden ging behoren.
 
*Voor vervolg zie: ´27 punten in 10 wedstrijden – Dat is heel erg knap!´
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com