Jan Breet passeert op slotavond Bert Kuipers en is weer Klaverjaskampioen DFC

18 mei 2010 892x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Jan Breet passeert op slotavond Bert Kuipers en is weer Klaverjaskampioen DFC

Jan Breet (foto) is andermaal klaverjaskoning van DFC geworden. Het verschil met de nummer twee in het eindklassement, Bert Kuipers, was evenwel minimaal: 56 punten of wel afgezet tegen het puntentotaal 0,2 procent.

De kampioen van de DFC Klaverjascompetitie 2009/2010 vergaarde een totaal van 29.426 punten. Bert Kuipers werd met 29.370 punten tweede. De derde plek in het eindklassement ging naar Geug Leendertse met een puntentotaal van 29.228.
 
De slotronde van de competitie werd afgelopen vrijdag overigens overtuigend gewonnen door Peter Louwman met een score van 4859 punten. Tweede werd Geug Leendertse met 4731 punten, terwijl de plekken drie en vier gingen naar resp. Peter Geijp (4705) en Bert Kuipers (4619).
 
Mede-organisator Peter Geijp had eerder al aangegeven dat zich op de slotavond verrassingen in de top van het totaalklassement zouden kunnen voordoen. Peter: ,,Er waren voor vrijdagavond nog diverse mensen die de podiumplaatsen konden bereiken. Wel nu, in de eindstand overall heeft er toch een mutatie plaats gevonden in de rangschikking. Na vanaf het begin aan kop te hebben gestaan is Bert Kuipers deze plaats op de laatste avond kwijtgeraakt.´´
 
Ook in het nieuwe seizoen wordt weer een Klaverjascompetitie gehouden. Peter Geijp: ,,De regels zullen echter wat worden aangepast aan de wensen van de meeste klaverjassers. Het hoe en wat wordt later op de DFC-site bekend gemaakt.´´
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com