***INTERVIEW (2): ´Ook in de tweede klas geldt: niets moet, alles mag!´

28 mei 2010 2012x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor ***INTERVIEW (2): ´Ook in de tweede klas geldt: niets moet, alles mag!´

**Vervolg interview Paul Koster naar aanleiding van promotie DFC –

*Met de nieuwe promotie van promovendus DFC heb je een fantastisch startjaar beleefd als hoofdtrainer van een club. Dat smaakt zeker naar meer?
Paul: ,,Natuurlijk wil je daar naar toe werken. Maar het is niet het uitgangspunt geweest. Bedoeling was vooral om een manier van spelen in de ploeg te brengen. In het begin van het seizoen verliep dat moeilijk met één punt uit drie wedstrijden. Mensen om je heen kijken dan vooral naar het behaalde aantal wedstrijdpunten. Maar uiteindelijk kom je als team toch in een flow, geloof je er in.
 ,,De jongens zijn toen zo verschrikkelijk scherp geworden… Volgend seizoen vertrekken we in de tweede klas met dezelfde instelling als dit jaar: niks moet, alles mag. Wel zullen we de wijze van spelen verder aanscherpen´´.
 
*Wat waren de belangrijkste pijlers waarop het promotiesucces was geschraagd?
Paul: ,,De leergierigheid om steeds beter te willen worden. En de almaar gegroeide gretigheid en saamhorigheid. Zo hebben de jongens zich knap verder ontwikkeld en hebben ze het succes afgedwongen´´.
 
*Wiens voortreffelijk idee was het om na het laatste fluitsignaal tegen Altena met z´n allen de hoofdtribune te bestijgen en daar met de vrolijk spelende muziekkapel Bar Gebeure op het veld de promotie als collectief te vieren?
Paul: ,,Beetje afgekeken van Michel Platini. Een beker reik je niet meer uit op het veld. Met als het kan een erehaag van je tegenstanders beklim je de tribune om daar je cup in ontvangst te nemen. Dat is voor een voetballer de echte beleving. En DFC beschikt over zo´n hoge tribune…´´
 
*Kennelijk is DFC weer hot. Heel veel spelers van buiten zouden staan te popelen om zich bij de selectie van de kersverse tweedeklasser DFC te willen voegen.
Paul: ,,We beschikken over een sterke groep en zijn niet zonodig op zoek naar versterking. Maar oud-DFC´ers, spelers met een DFC-verleden die graag bij ons willen spelen kunnen gewoon goed zijn voor de groepsontwikkeling. Vooral als ze ervaring hebben op tweede-klas-niveau. Nieuwkomers krijgen echter niet automatisch een streepje voor.´´

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com