DFC-voorzitter Ger Hüsen: Allemaal finales maar als het even kan…

5 mei 2010 1500x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC-voorzitter Ger Hüsen: Allemaal finales maar als het even kan…

Door Fred van Dongen

DFC staat andermaal aan de vooravond van een belangrijke fase in de rijke clubhistorie. Na het kampioenschap en de promotie naar de derde klas precies 53 weken geleden, lonkt promotie naar de tweede klas.
 
Zaterdag begint het jonge team van trainer Paul Koster als plaatsvervangend eerste-periodekampioen van de derde klasse C aan deel één van de nacompetitie. Tegenstander in de eerste tweekamp is Sparta´30 uit Andel (NB), de winnaar van de tweede periode in 3D. Een week later is de return in Andel. De winnaar van de tweekamp kwalificeert zich voor de halve finales van de nacompetitie – voor de verliezer is het seizoen over en uit.
 
Het succes van het eerste straalt ook een beetje af op DFC´s co-voorzitters Ger Hüsen en Henk Nieboer. Zij namen anderhalf jaar geleden het voorzitterschap op zich met als een van de doelstellingen DFC in enkele seizoenen op tweede-klas-niveau terug te brengen. Aanleiding voor een kort vraaggesprek met Ger Hüsen (63).
 
Vraag: Profetische woorden of een gokje toen jullie de voorzittershamer overnamen…
Ger: ,,Toen wij de voorzittershamer overnamen, stonden we er goed voor in de 4e klas. De spelersgroep was ook ambitieus en er zat nog "voldoende rek" in. Ik vind dat als je ambitie hebt, dan moet je die ook uitspreken. Hij was deels profetisch, maar ook realistisch.´´
 
Veel reacties van derden gekregen op het jongste succes van DFC 1?
,,Zowel binnen als buiten de club veel reacties gekregen. Onze beschermheer, Wim Verzijl, is slecht ter been maar volgt DFC op de voet. Hij heeft me beloofd dat als de nacompetitie in een beslissende fase komt hij alles in het werk zal stellen om te komen. Het gepromoveerde WNC heeft me een mail gestuurd en DFC sterkte gewenst in de nacompetitie.
 
Dit jonge eerste is een (h)echte vriendenploeg.
,,De meeste jongens spelen al jaren met elkaar. Zij gaan als team voor elkaar. Dit is ook een belangrijke kracht van dit elftal. In het trainingskamp deze winter is de ware teamgeest ook gebleken. Samen zijn ze sterk.
 
Dat jullie Paul Koster begin dit seizoen als hoofdtrainer aantrokken is een ijzersterke zet geweest.
,,Toen Laurens Gerlich te kennen gaf te willen stoppen na vier succesvolle jaren hebben we geen advertentie gezet, maar toch hadden 7 trainers "gesolliciteerd". De eerste met wie we een gesprek hadden was Paul. Zijn verhaal was zo overtuigend en zijn visie over de manier van voetballen met deze jonge ploeg sprak ons meteen aan. Hij had nog nooit senioren getraind, maar zag dit jonge DFC als een uitdaging. Alle andere kandidaten hebben we een brief gestuurd dat we wat betreft de invulling van de vacature, reeds waren voorzien. Ik denk dat zowel Paul als DFC geen spijt heeft van deze keuze.
 
Wat velen amper weten is dat DFC in 21 van z´n 22 competitiewedstrijden minimaal een keer wist te scoren. Dat is behoorlijk uniek. Al eens eerder voorgekomen in de inmiddels bijna 127-jarige clubgeschiedenis?
,,In competieverband is het nog nooit voorgekomen dat DFC slechts in één wedstrijd niet wist te scoren.
 
Wat verwacht je van de nacompetitie en wat zou je de jongens willen adviseren?
Ger: ,,De doelstelling was handhaven. In veel bestuurskamers heb ik gehoord dat DFC een goed voetballende ploeg heeft. Nu we nacompetitie afgedwongen hebben, moeten we er ook voor gaan. Het worden allemaal finales. We hebben echter een goede verdediging en … we scoren altijd! Hoe het ook afloopt, we kunnen terugzien op een geslaagd seizoen, maar als het even kan..!´´
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com