DFC bereikt halve finales nacompetitie na 0-0 bij Sparta´30*Nu tegen Altena

15 mei 2010 1556x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC bereikt halve finales nacompetitie na 0-0 bij Sparta´30*Nu tegen Altena

DFC reeg vanmiddag weer een fraai sieraad aan de successen-ketting van dit seizoen. De formatie van trainer Paul Koster kwalificeerde zich voor de halve finale van de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

In Andel eindigde het tweede bedrijf van de tweekamp tussen DFC en Sparta´30 doelpuntloos. Dat was voldoende voor plaatsing in de halve eindstrijd omdat het eerste deel van de tweestrijd vorige week door DFC was gewonnen met 1-0. Voor Sparta´30 is het seizoen nu over en uit.

In de halve finale ontmoet DFC het in de tweede klasse F als elfde geëindigde Altena dat derhalve strijdt om lijfsbehoud. Ook deze confrontatie voltrekt zich over twee wedstrijden. Komende zaterdag 22 mei treedt DFC eerst in Nieuwendijk aan tegen Altena, Tweede Pinksterdag is de return in Dordrecht. De winnaar van deze tweekamp promoveert naar de tweede klas – de verliezer krijgt nog een herkansing.  De andere halve finale gaat tussen SSC´55 en Drechtstreek.
 
Niet Sparta maar DFC maakte er vanmiddag een onnodig spannend duel van. DFC dat evenals vorige week aantoonde over meer kwaliteit te beschikken, verzuimde namelijk zowel voor rust als in het tweede bedrijf diverse keren Sparta´30 de genadeklap toe te dienen. Door het – deels door het ontbreken van wat mazzel – onbenut laten van talrijke riante kansen, bleef de thuisploeg hopen op een wonder. Ook in de slotfase toen Sparta´30 het als gevolg van een twee-keer-geel rode kaart met een man minder moest stellen, haalde DFC zich onnodig problemen op de hals.
 
Uitslagen vandaag nacompetitie 2F / 3C / 3D (met tussen haakjes de uitslag van de eerste wedstrijden): Sparta´30 – DFC* 0-0 (0-1), SSC´55* – Tricht 3-0 (3-1) en Drechtstreek* – GVV´63 3-2 (1-0).
De clubs met een ster plaatsten zich voor de halve finales die met Pinksteren worden gespeeld. Sparta´30, Tricht en GVV´63 zijn uitgeschakeld en blijven in de derde klas.
 
Het programma van de halve finales:
Zaterdag 22 mei: Altena – DFC (18.00 uur) en SSC´55 – Drechtstreek.
Maandag 24 mei (Tweede Pinksterdag): DFC – Altena (14.30 uur) en Drechtstreek – SSC´55.
De winnaars van deze tweekampen promoveren naar de tweede klas – de verliezers krijgen op 29 mei tegen elkaar een herkansing op neutraal terrein.
 
*Voor de halve finales gelden dezelfde regels als in de eerste ronde. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten beslist het doelsaldo van de wedstrijden. Is dit ook gelijk dan valt de beslissing door het nemen van strafschoppen. De wedstrijden mogen niet verlengd worden.
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com