DFC 1 (3): Mentaal ijzersterk DFC blijft ook met negen man knap op de been

22 mei 2010 1379x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 1 (3): Mentaal ijzersterk DFC blijft ook met negen man knap op de been

Door Fred van Dongen

Nacompetities kennen een eigen dynamiek bleek vanavond weer eens tijdens Altena – DFC. Het gevreesde grote buitengebeuren zat deze keer verstopt in de arbitrage. Al in de tweede minuut verloor DFC z´n net van een blessure opgelapte doelman Mehmet Tokul doordat scheidsrechter Jobse uit Middelburg oorzaak en gevolg danig verwarde.
 
De keeper tikte de bal even buiten de zestien net weg voor de voeten van Altena´s Ranil van Gastel die – doordat hij net te laat kwam – vervolgens op de Dordtse doelman botste. Jobse zag een andere volgorde en trok rood, zodat DFC al vanaf de derde speelminuut met tien man verder moest. Reserve-keeper Peter Tensen kwam Mehmet aflossen onder de lat en middenvelder Hikmet Uysal die nog geen bal had mogen toucheren moest letterlijk en figuurlijk als wisselgeld naar de kant.
 
Ondanks het snelle numerieke overwicht durfde Altena nauwelijks uit z´n schulp te kruipen. De thuisploeg bleef wellicht door kwaliteitsgebrek volharden in een behoudende strijdwijze. Niettemin moest DFC een stevig beroep doen op de saamhorigheid en conditie. Die bleken voorbeeldig waardoor gedurende de eerste helft op het oog niet was te zien dat DFC met een man minder acteerde.
 
Bovendien bleken de eenzame roodwitte spitsen Aaron Perez Maria en Marvin Hooplot dreigender en gevaarlijker dan hun collega´s aan de overzijde. Slechts door een enkel slippertje van de DFC-defensie kreeg Altena voor rust wat mogelijkheden zonder doelman Peter Tensen echt te kunnen verontrusten. De keeper kreeg voor rust niet een schot op doel te verwerken.
 
Ook in de beginfase na rust was DFC gevaarlijker. Altena werd gedwongen de nodige hoekschoppen weg te geven. Na zo´n tien minuten moest doelman Marrien van de Heuvel zelfs alles uit z´n vingertoppen halen om een schot van Dennis Raaymakers in corner om te zetten. Pas halverwege het tweede bedrijf durfde Altena met wat wissels eindelijk de versnelling eens een tandje extra in de vooruit te zetten. Maar meer gevaar dan een goed door Peter Tensen verwerkt schot van Francois Toonen en een enorme scrimmage binnen de vijf na een hoekschop wist de povere thuisformatie niet te stichten.
 
Toen al werd duidelijk dat het voor DFC een kwestie van lange adem zou worden om alsnog cijfermatig ongeschonden uit Nieuwendijk weg te komen. Zelfs de tegenslag van een tweede gele en dus rode kaart voor Erik Vos kon de fantastische roodwitte mentaliteit niet stuk krijgen. Met een op buitenkansjes loerende Aaron Perez Maria toonde DFC zich zelfs met negen man nog het gevaarlijkst. In de  blessuretijd redde arbiter Jobse Altena van een afgang door ten onrechte buitenspel te fluiten toen Aaron precies op tijd werd gelanceerd. Maar ook die jobstijding kon het mentaal ijzersterke DFC niet breken.
 
Altena – DFC 0-0 . Return a.s. maandag 14.30 uur in Dordrecht.
Basis Altena: Marrien van de Heuvel, Mark Steenbeek, Mathijn Duijzer, Dian Versteeg,Wobbe van Houwelingen, Jin Sawari, Daniel Vermeulen, Francois Toonen, Ronald Kant, Bertrando Dekkers, Ranil van Gastel. Wissels: Yori Kleinschmidt, Yoni Heiblom, Marco van Krugten, Marijn Verlee, Hans de Haan, Martijn Visser.
DFC: Mehmet Tokul (3m Peter Tensen), Nick Stam (75m Marcel van Nes), Marco van Woerkom (80m Michel Schwarz), Dennis Raaymakers, Jonathan Dubbeldam, Hikmet Uysal, Erik Vos, Robin Ramesar, Sabit Kayhan, Aaron Perez Maria, Marvin Hooplot. Wissels niet ingezet: Sadik Karasahin, Ibo Karasahin.
 
Scheidsrechter M. Jobse uit Middelburg maakte twee foutieve kernbeslissingen. Hij werd langs de lijn geassisteerd door G. Bel uit Heukelum en R. Venmans uit Kapelle.
Bijzonderheden: DFC-keeper Metmet Tokul zag al in de 2de minuut rood door een arbitrale interpretatiefout. Erik Vos kreeg in de 86ste minuut een tweede gele kaart en dus rood, waardoor DFC de wedstrijd met negen man beëindigde.
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com