DFC 1 (1): Moedig DFC houdt Altena op 0-0 ondanks tegenslag en onrecht

22 mei 2010 1118x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 1 (1): Moedig DFC houdt Altena op 0-0 ondanks tegenslag en onrecht

Door Fred van Dongen

DFC zag vanavond z´n eerste halve-finalewedstrijd in het Noord-Brabantse Nieuwendijk tegen Altena om promotie naar de tweede klas van het zaterdagvoetbal eindigen zoals die begon: 0-0.
 
Wint DFC komende maandag Tweede Pinksterdag thuis de return tegen Altena dan is de ploeg zeker van promotie. Eindigt het tweede bedrijf van de tweekamp opnieuw gelijk dan moeten ongeacht de uitslag strafschoppen beslissen over promotie of herkansing. Voor het vanavond ronduit zwak acterende Altena geldt hetzelfde als voor DFC. Bij winst is de ploeg zeker van het behoud van het tweedeklasserschap. De return aan de Reeweg-Oost begint maandag om half drie.
 
Het gelijkspel in Altena was een fantastisch en bewonderenswaardig succes van het roodwitte collectief. Het zat DFC immers vanavond alles behalve mee. Scheidsrechter M. Jobse uit Middelburg viel op door enkele foutieve kernbeslissingen die vrijwel alle in het nadeel uitvielen van DFC.
 
De serie jobstijdingen begon al in de tweede minuut toen DFC-keeper Mehmet Tokul net buiten de zestien een defensiefoutje correct herstelde door de bal net voor de voeten van de Altena-aanvaller Ranil van Gastel weg te tikken. Die botste daarna op de fors gebouwde Dordtse doelman. Tot verbijstering van heel DFC én spelkenners deelde de zwakke arbiter de meest onlogische straf uit: rood voor Mehmet.
 
DFC moest zodoende vanaf minuut twee met tien man verder maar toonde zoveel correcte wilskracht dat een – ondanks de snelle numerieke meerderheid – laf acterend Altena nauwelijks gevaarlijk werd.
 
Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd verviel Jobse in – gegeven het  wedstrijdverloop – pietluttig optreden door DFC´s middenvelder Erik Vos wegens commentaar van een tweede gele kaart te voorzien. Daarvoor waren met name van Altena-kant tal van brekende overtredingen begaan waarbij de Zeeuwse arbiter wel erg veel coulance jegens de thuisploeg toonde.
 
De arbiter beëindigde het duel eigenlijk identiek zoals hij begon: met een blunder. Ondanks dat DFC nog maar met negen man stond, kon Aaron Perez Maria in de slotfase van de lange blessuretijd doorbreken om de 0-1 aan te tekenen. Volstrekt ten onrechte constateerde de scheidsrechter buitenspel.
 
Een moegestreden DFC wist zich na afloop netjes en voorbeeldig in te houden na zoveel onrecht. Met 0-0 begint DFC maandag immers met het beste perspectief aan de return. DFC zal dan keeper Mehmet Tokul moeten missen – Erik Vos kan wel van de partij zijn. Zijn twee gele kaarten van vandaag hebben geen directe consequenties.
 
*Zie ook de drie volgende site-items.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com