De DON FREDO QUIZ: 24 inzenders wisten het: Alemannia Aachen en Tivoli

11 mei 2010 690x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor De DON FREDO QUIZ: 24 inzenders wisten het: Alemannia Aachen en Tivoli

De laatste editie van de populaire Don Fredo Quiz van dit seizoen heeft 24 goede inzendingen opgeleverd. De aflevering kwam deze keer uit Duitsland. En om precies te zijn uit Duitslands meest westelijk gelegen stad en dat is Aken.

Het bedoelde stadion heet Neuer Tivoli en de club die er huist is Alemannia Aachen, een club met een enorme grote traditie die momenteel in de tweede Bundesliga speelt. Duitsers spreken altijd met ontzag over Alemannia als tradizionsverein. Duitsland speelde onlangs nog in Tivoli een oefeninterland tegen Malta.

Nu er heel wat goede inzendingen zijn binnengekomen zal binnenkort moeten worden geloot om de drie prijzen: het officiële 2009-2010 shirt van Alemannia (1ste prijs), een club-cap (2de) en een bijzonder bierglas met het clublogo (3de).
 
Correcte oplossingen kwamen binnen van: Maurizio Cretella, Mark Jongeneel, Ronald van Pelt, Marco van Pelt, Ton Lucas, Melvin Jongeneel, Hans Morks, Ernst de Pee, Marco van Woerkom, Mario Ghidini, Johan van Ammelrooy, Willy Versteeg, Cees van Woerkom, Danny Peters, Merijn van Groesen, Pieter van Kaam, Erik Vos, Sabit Kayhan, Fons Schlee,John Besemer, Peter Geijp, Arno van Wijnen, Erik Drijver en Henny Smaal. Hulde allemaal!
Hans Morks mag zich in elk geval de oudste deelnemer met de goede oplossing noemen, pupil Marco van Pelt de jongste.
 
Diverse deelnemers werden op het verkeerde been gezet door het reuzenrad op een van de begeleidende foto´s. Zij dachten aan de Oostenrijkse hoofdstad Wenen met het grote Prater-pretpark en het nabijgelegen Prater Stadion, tegenwoordig Ernst Happel-stadion geheten. Het rad in Aken bevindt zich aan de Bendplatz en is onderdeel van een permanente aan chocoladefabrikant Lindt gelieerde kermis.
 
Een andere ´hint-foto´ werd gemaakt op het vermaarde Drielandenpunt bij Vaals in Zuid-Limburg waar België, Duitsland en Nederland samenkomen. Dat punt ligt op nog geen zeven kilometer van Aken. Tot slot nog een duiding van de cryptische hint: ´Club van afkickende drinkebroers´  is een alternatieve benaming van de Anonieme Alcoholisten. De initialen van deze organisatie (AA) zijn identiek aan die van de bedoelde clubnaam.
*Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com