C1-meisjes DFC bereiken bekerfinale*Zaterdag tegen Sparta´30 in Papendrecht

16 mei 2010 1627x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor C1-meisjes DFC bereiken bekerfinale*Zaterdag tegen Sparta´30 in Papendrecht

Op de valreep van het seizoen kan DFC een nieuw succes bijschrijven. De C1-meisjes (officieel MC1) hebben de finale van het toernooi om de KNVB-districtsbeker bereikt. Komende zaterdag 22 mei vindt de eindstrijd plaats op de accommodatie van Papendrecht. Tegenstander zijn de meisjes van Sparta´30 uit Andel. De finale begint al vroeg: half tien ´s morgens.

De roodwitte meiden kwalificeerden zich door vorige week de zware uitwedstrijd tegen de C1-meisjes van Hansweertse Boys in Zeeland te winnen met 1-2. Een schitterende prestatie en dat vond niet alleen leider Patrick van de Weetering. Patrick en de meiden rekenen natuurlijk zaterdag in Papendrecht op maximale support van DFC-zijde. ,,We hopen dat er velen komen kijken.´´

Over de in Zeeland fraai gewonnen halve finale leverde Patrick op verzoek het volgende verslag aan de website-redactie: ,,Het was weer even wennen aangezien er met een 7-tal gevoetbald werd. Maar de meiden gingen met goede moed het veld op. De eerste helft werden er door beide ploegen weinig kansen gecreëerd, totdat DFC er goed uit kwam. Door een voorzet van Lisanne kon Nimet de bal netjes in het doel schieten: 0-1. Zo gingen we de rust in.´´

,, Na de hervatting ging Hansweertse Boys meer druk uitoefenen en DFC was nog niet helemaal gewend op half veld. DFC kwam goed weg, al waren de kansen van Hansweertse Boys niet groot te noemen. Vijf minuten voor tijd wist de thuisploeg toch te scoren met een mooi afstandsschot. Hier lieten onze meiden het niet bij zitten. Ze werden een beetje geholpen doordat de goed spelende laatste vrouw van Hansweertse Boys geblesseerd uitviel.´´

Patrick besluit zijn verslag: ,,Hierdoor kregen we gelijk een paar goede kansen die er helaas niet in gingen. In de laatste minuut maakte de keeper van Hansweertse Boys een blunder en zagen we het schot van Nimet door de benen van de keeper in het doel verdwijnen. Ook de lange blessuretijd (7 minuten) kon niet voorkomen dat we met winst naar huis gingen. Meiden goed gevoetbald, we zijn weer trots op jullie!´´
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com