3C/3D (4): Trainer: ´Of 1-0 voldoende is? Dat weten we pas volgende week!´

10 mei 2010 1835x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C/3D (4): Trainer: ´Of 1-0 voldoende is? Dat weten we pas volgende week!´

De hamvraag aan Paul Koster was na afloop: Is die 1-0 voldoende? Stoïcijnse en realistische reactie van de DFC-trainer: ,,Dat weet je pas volgende week´´.

Koster oogde ontspannen na afloop. Kende ook louter waarderende woorden voor zijn manschappen.,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Het hele team was goed geconcentreerd bezig. Maar misschien hadden we onszelf wat meer kunnen belonen´´. Met het laatste doelde de trainer op de krappe marge van 1-0 die in geen verhouding stond met de verhoudingen te velde.
 
Aan de andere kant kon Koster wel leven met het uitblijven van een al te grote voorsprong richting return volgende week zaterdag bij Sparta´30. ,,Het gevaar daarvan is dat het kan leiden tot gemakzucht en dat is levensgevaarlijk tegen deze ploeg. Nee de jongens hebben het vandaag goed gedaan en het was ook leuk om te zien´´.
 
Het begrip onderschatting heeft Koster voorlopig uit zijn woordenboek geschrapt. Hij zal die daad ook vragen aan zijn manschappen. ,,Want dit is nu eenmaal nacompetitievoetbal. Je hebt alleen een voorsprong´´.
Een apart woord van waardering uitte Koster over Peter Tensen, de doelman die al na twintig minuten voor de zware taak stond om de geblesseerd geraakte Mehmet Tokul te vervangen. Peter deed dat met verve. Zijn trainer: ,,Hij is heel goed ingevallen´´.
 
Tijdens de spelerslunch annex bespreking die aan het duel met Sparta´30 voorafging bracht Koster een nieuw modern wapen in de strijd om zijn ploeg tot het uiterste te motiveren en te concentreren. Onder het bord met daarop de tactische opstelling had de oefenmeester een print van het vermaarde Colosseum in Rome gehangen: dé arena van de gladiatoren. Daarna kregen de spelers op een monitor een slide-show te zien met daarop diezelfde arena, een fragment uit de film The Gladiator en een serie recente actiefoto´s van DFC 1 onder de titel ´De DFC Gladiatoren´.
 
De bijzondere eigentijdse presentatie sprak de spelers zonder meer aan gezien het feit dat de meesten als het ware in de monitor kropen… (tekst fvd)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com