3C/3D (2): Eenrichtingsverkeer levert DFC voor rust geen doelpunten op

8 mei 2010 909x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C/3D (2): Eenrichtingsverkeer levert DFC voor rust geen doelpunten op
Door Fred van Dongen
In de ouverture van de nacompetitie kwam DFC zaterdag geen moment in de problemen. De 1-0 triomf vormde zelfs een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. Toch dient de ploeg van trainer Paul Koster op z´n qui vive te blijven bij de return volgende week in Andel.
 
Nacompetities kennen nu eenmaal een eigen sfeer en dynamiek waarin niet altijd plek is voor ratio en logica. Koster denkt er begrijpelijk dito over en zal zijn mannen de komende dagen vooral inprenten niet te vervallen in fatale gemakzucht.
 
De trainer begon om tactische reden met een aangepaste centrumverdediging met Marco van Woerkom als laatste man en Dennis Raaymakers op de positie daarvoor. Vaste libero Mark Jongeneel zat zodoende op de bank, maar arriveerde na rust op z´n vertrouwde stek terug. Als vervanger van middenvelder Hikmet Uysal wiens positie werd overgenomen door Dennis Raaymakers.
 
Het eerste bedrijf kreeg het karakter van eenrichtingsverkeer. DFC domineerde en zag dat Sparta´30 diverse keren naar het wapen van de overtreding moest grijpen om snel onheil te voorkomen. De gasten uit Noord-Brabant gaven ook op gulle wijze tal van hoekschoppen weg.
 
Het roodwitte rendement bleef evenwel voor rust nog op nul hangen, omdat de schoten en kopballen van Marvin Hooplot, Robin Ramesar, Erik Vos, Aaron Perez Maria en de veelvuldig frontwaarts trekkende vleugelverdediger Jonathan Dubbeldam net naast of over het Andelse doel belandden. In enkele gevallen ketsten de inzetten ook af op een Spartaans been of hoofd. Bovendien viel doelman Robin van Wijk op met enkele prima reddingen.
 
DFC moest overigens al na zo´n twintig minuten zijn vaste waarde Mehmet Tokul missen. De gerespecteerde keeper verstapte zich en raakte daarbij geblesseerd aan de knie. Peter Tensen verving hem bekwaam en gaf al gauw met een goede actie een sterk visitekaartje af waardoor zijn ploeggenoten snel over de eerste schrik van Mehmets uitvallen heen waren. Komende week wordt alles gedaan om Mehmet weer fit te krijgen – verzorger Hans van den Berg toonde zich na afloop niet pessimistisch op dit punt.
 
*Vervolg verslag zie: Gave vrije trap captain Robin Ramesar beslist duel
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com