3C (4): Paul Koster: Het is heel knap wat de jongens hebben gepresteerd

1 mei 2010 778x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (4): Paul Koster: Het is heel knap wat de jongens hebben gepresteerd

Update – Natuurlijk zat er spanning op de groep, erkende DFC-trainer Paul Koster na afloop. Hoe zou tegenstander Groote Lindt zich opstellen? Wat ging er gebeuren op de andere velden waar de concurrentie om de vierde plaats in de eindstand ging acteren?

Bij winst zou dat altijd onberekenbare buitengebeuren geen invloed meer kunnen uitoefenen op de beoogde kwalificatie voor de promotie-nacompetitie. En zo geschiedde:  een terechte 2-0 zege. Wat is nog mooier dan volledig op eigen kracht je doel te bereiken.
 
Zodoende nam Paul Koster figuurlijk z´n petje af voor zijn team: ,,Het is heel knap wat de jongens bereikt hebben´´. Dat sloeg niet alleen op de kwalificatie maar ook op de totale seizoensprestatie. Immers als pas gepromoveerde ploeg ging de doelstelling in eerste instantie niet verder dan handhaven.
 
Gaandeweg de competitie bleek de ploeg meer in de mars te hebben en werd de lat lichtjes hoger gelegd: het kwalificeren voor de nacompetitie. Het opwaarts bijstellen van de prestatiecurve paste ook geheel in het groeiproces van de tamelijk jonge ploeg. Dat het team bewees die bijstelling aan te kunnen is een groot compliment richting spelers en staf.
 
,,De jongens zijn zich steeds meer bewust van de beoogde manier van spelen. Dat is wel een kwestie van sturen maar mooi is al dat ze er mee bezig zijn´´, aldus de Koster. Ook voor hem is de kwalificatie een enorme opsteker. Nacompetitie halen in je debuutjaar als hoofdtrainer is een prestatie die niet vaak is voorgekomen.
 
Over de beslissende wedstrijd tegen Groote Lindt was Koster kort: ,,We hebben het spel al snel naar ons toegetrokken en het geduld opgebracht vanuit de organisatie te spelen. We waren ook scherp in de omschakeling. Dat onze keeper Mehmet eigenlijk met een schoon broekje na afloop de kleedkamer in kon zegt ook veel´´.
 
Toch incasseerde de trainer ook een tegenslag. Na nog geen tien minuten moest topscorer Davut Sahan uitvallen met een ernstige enkelblessure. De grote vraag is of hij op tijd is hersteld voor de eerste dubbelslag met Sparta´30. ,,Davut missen is zeker een aderlating´´, aldus de DFC-trainer. (tekst  fvd)
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com