3C (3): DFC rekent geduldig af met behoudend acterend Groote Lindt

1 mei 2010 742x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (3): DFC rekent geduldig af met behoudend acterend Groote Lindt

*Vervolg wedstrijdverslag – Na de aftastende beginfase trok DFC het initiatief naar zich toe. Met afstandsschoten van Merijn van Groesen en Hikmet Uysal testte de ploeg voorlopig zonder resultaat de kwaliteit van de Lindtse afweer.

De beste kans kreeg Aaron doch in plaats van zelf af te ronden legde hij de bal breed waardoor een kluwen aan Groote Lindt-verdedigers alsnog kon ruimen. Kort daarop leek een verrassende kopbal van Marvin Hooplot na voorbereidend werk van Robin Ramesar en Aaron Perez Maria DFC alsnog op voorsprong te zetten. Helaas vormde een Lindtse verdediger op de eigen doellijn een sta-in-de-weg.

Pas in de 43ste minuut noteerde Groote Lindt het eerste wapenfeit. Danny Muller liet de bal gelukkig voor DFC van de voet springen toen hij op links ongehinderd kon doorbreken. Voor het overige stond de DFC-verdediging pal. Marco van Woerkom verving de wegens geel geschorste Mark Jongeneel als laatste man en kreeg Dennis Raaymakers voor zich die ook z´n taak als voorstopper prima uitvoerde. Dennis´ plek als rechter vleugelverdediger werd effectief uitgevoerd door Jonathan Dubbeldam.
 
Na de hervatting legden DFC´s creatieve middenvelders Merijn van Groesen en Robin Ramesar wat meer pressie in hun optreden. Vanaf dat moment kon Groote Lindt het schudden. Het wachten was op DFC´s openingsgoal. De Lindt dat een behoudende strijdwijze hanteert en steevast mikt op de tegenstoot, kwam nauwelijks meer in de buurt van DFC-keeper Mehmet Tokul. De gasten hoopten dat DFC zich offensief zou verslikken. Daar waar dat dreigde te gebeuren corrigeerde Paul Koster vanaf de zijlijn zijn manschappen attent: niet te gehaast, vanuit de eigen positie blijven spelen.
 
Dat medicijn werkte perfect. De op een Lindtse muur afketsende vrije trap van Jonathan Dubbeldam van net buiten de zestien wegens het onderuithalen van de doorbrekende Robin Ramesar, betekende een stevig waarschuwingsschot voor de gasten. Groote Lindt wist zich niet meer aan de roodwitte pressie te ontworstelen. Iets meer dan een kwartier voor tijd  brak het verlossende moment aan. Merijn van Groesen zette vanaf rechts gaaf voor waarna kopspecialist Robin Ramesar diagonaal de 1-0 binnenknikte.
 
Groote Lindt was gedwongen de sluizen open te zetten wilde het nog een kans maken op de periodetitel. Die begrijpelijke gok mislukte volledig. Vier minuten later profiteerde Aaron Perez Maria van het feit dat de gasten hun flankverdediging min of meer hadden opgeofferd. Droog tikte Aaron de 2-0 binnen en was het duel beslist. En dat vond Mehmet Tokul ook. Hij keerde vlak voor tijd de enige echt gevaarlijke inzet van Lindtse zijde uit heel de wedstrijd knap met de voet en hield zodoende de psychologisch niet onbelangrijke nul op het scorebord.
 
Scoreverloop: 72m Robin Ramesar 1-0, 76m Aaron Perez Maria 2-0.
Opstelling DFC: Mehmet Tokul, Jonathan Dubbeldam, Marco van Woerkom, Dennis Raaymakers, Nick Stam, Erik Vos, Hikmet Uysal, Robin Ramesar, Merijn van Groesen (89m Sabit Kayhan), Davut Sahan (9m Aaron Perez Maria), Marvin Hooplot (87m Marcel van Nes). Wissel: Peter Tensen (d).
Scheidsrechter H. van Beijsterveld uit Dongen floot prima.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com