3C (2): Robin Ramesar laat met fraaie kopbal de zon schijnen voor DFC

1 mei 2010 799x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): Robin Ramesar laat met fraaie kopbal de zon schijnen voor DFC

Door Fred van Dongen

Toeval of niet: toen aanvoerder Robin Ramesar na 27 minuten in de tweede helft voor DFC de openingsgoal fraai binnenkopte, verscheen ineens een heerlijk voorjaarszonnetje aan de tot dan toe met flinke regenwolken bedekte hemel. Symbolischer kon het haast niet.

Met het openbreken van de score verplichtte DFC tegenstander Groote Lindt het eigen verdedigingsruim open te zetten. Per slot zouden de Zwijndrechters alleen bij volle winst nog kans maken op de derde periodetitel. Maar ruimte bieden aan DFC dat is uiterst riskant, zo weten alle andere ploegen uit de derde klasse C. Dat bleek weer eens een waarheid als een koe, want nog geen vier minuten later lag de 2-0 al achter de Lindtse doelman. Aaron Perez Maria eiste de auteursrechten op. De resterende speelminuten vielen in de categorie formaliteiten.
 
En zo bereikte DFC op de mooiste wijze de nacompetitie: op eigen kracht en kunde pikte het definitief de vierde plaats in de eindstand in. En die geeft zoals bekend recht op deelname aan de promotie-nacompetitie. Niks laten afhangen van de concurrentie, gewoon je eigen slag slaan. Die terecht beloonde instelling geeft de formatie van trainer Paul Koster ongetwijfeld extra stimulans en zelfvertrouwen bij het volgende piste-optreden: een dubbeltreffen met GVV´63 uit Gameren in de eerste ronde van de nacompetitie.
 
Natuurlijk was er regelmatig contact met de andere velden en met name die van VVAC en Dubbeldam waar DFC´s directe concurrenten om de vierde plaats (respectievelijk Tricht en De Alblas) in actie kwamen. Nimmer liet DFC zich verontrusten door de ontwikkelingen daar. Het geloof in de eigen kwaliteiten bleek een solide basis om geduld te kunnen opbrengen in de wetenschap dat opponent Groote Lindt vroeg of laat de deur een keer zou moeten openzetten. Dat geduld, het ultieme bewijs dat de jonge roodwitte ploeg het stadium van volwassenheid heeft bereikt, werd andermaal beloond.
 
Terecht want over heel het duel genomen was DFC de betere ploeg. In de stromende regen kreeg het team niettemin al snel een behoorlijke tegenslag te verwerken. Topscorer en spits Davut Sahan raakte na acht minuten ernstig geblesseerd aan de enkel en moest op aanraden van verzorger Hans van den Berg ter observatie naar het ziekenhuis. Het resultaat van de scan is nog niet bekend maar met een breuk wordt rekening gehouden. En zo kon wissel Aaron Perez Maria die mede vanwege zijn snelheid op de achterhand werd gehouden ´voor het geval dat´, al sneller dan gepland aan de bak.
 
*Vervolg verslag zie 3C (3) DFC rekent geduldig af met behoudend acterend Groote Lindt
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com