3C (1): DFC klopt Groote Lindt met 2-0 en plaatst zich voor de nacompetitie

1 mei 2010 1295x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (1): DFC klopt Groote Lindt met 2-0 en plaatst zich voor de nacompetitie

Update – DFC heeft de nacompetitie om promotie naar de tweede klas bereikt. Door thuis met 2-0 te winnen van Groote Lindt maakte de formatie van trainer Paul Koster een einde aan alle onzekerheid. Door die zege eindigde DFC definitief als vierde in de totaalstand en neemt het de (tweede) periode over van kampioen Pelikaan.

WNC dat de eerste periode won, was vorige week ook al zeker van rechtstreekse promotie. De Waardenburgers speelden vandaag gelijk en eindigden zodoende als tweede. Hun (eerste) periodetitel springt nu reglementair over op de nummer vier in het eindklassement, DFC. Het als derde geëindigde Drechtstreek neemt de tweede periode over van kampioen Pelikaan. De derde periode werd vandaag gewonnen door Tricht dat bij degradant VVAC moeizaam triomfeerde (0-2).

In de eerste ronde van de nacompetitie ontmoet DFC het Noordbrabantse Sparta´30 uit Andel en niet – zoals aanvankelijk werd verondersteld – het Gelderse GVV´63. DFC speelt zaterdag 8 mei a.s. eerst thuis, de week er op (zaterdag 15 mei)  uit in Andel. De winnaar van dit dubbeltreffen kwalificeert zich voor de halve finales van de nacompetitie.
 
DFC besliste het belangrijke duel met Groote Lindt, dat nog kans had op de derde periode, in de laatste twintig minuten via treffers van aanvoerder Robin Ramesar en invaller Aaron Perez Maria. De zege was dik verdiend. DFC speelde gewoon beter en creëerde ook veel meer kansen. Jammer was dat DFC al na negen minuten z´n topscorer Davut Sahan verloor. Hij viel uit met een zware enkelblessure.
 
De overwinning op Groote Lindt betekende verder dat DFC in 21 van z´n totaal 22 competitieduels één of meer goals heeft gemaakt, een zeldzaamheid. Alleen uit bij Groote Lindt (0-0) kwam de ploeg niet tot scoren.
 
Uitslagen 3C vandaag (slotronde): MVV´58 – Drechtstreek 0-2, DFC – Groote Lindt 2-0, Dubbeldam – De Alblas 2-2, WNC – Ameide 4-4, Pelikaan – Streefkerk 4-1, VVAC – Tricht 0-2.
Eindstand: Pelikaan 22-50, WNC 22-46,  Drechtstreek 22-43, DFC 22-39, Tricht 22-38, De Alblas 22-34, Ameide 22-30, Groote Lindt 22-29, Dubbeldam 22-23, Streefkerk 22-20, MVV´58 22-19,  VVAC 22-7.
 
Eindstand 3de periode (7 duels): Pelikaan 7-18*, WNC 7-16*, Tricht 7-15, Groote Lindt 7-12,  Drechtstreek 7-11, Ameide 7-11, DFC 7-10, Dubbeldam  7-10, De Alblas 7-7, Streefkerk 7-5, MVV´58 7-3, VVAC 7-3. *Al periodekampioen.
 
Consequenties:
-Pelikaan kampioen en promoveert naar tweede klas
-WNC runner-up een promoveert naar tweede klas
-VVAC degradeert naar vierde klas
-Periodekampioenen /  ticket nacompetitie: DFC (per. 1), Drechtstreek (2) en Tricht (3).
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com