Soos beleeft fantastische excursie naar Dicks Kreko en Rens´ SS Rotterdam

23 april 2010 3106x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Soos beleeft fantastische excursie naar Dicks Kreko en Rens´ SS Rotterdam

De Sociëteit DFC, beter bekend als de donderdagse soos in het clubgebouw, beleefde donderdag de jaarlijkse excursie. Het gezelschap bezocht de imposante Kreko-vestiging in Moerdijk en de SS Rotterdam, het museumschip dat herinnert aan de rijke jaren van de Holland Amerika Lijn. De excursie werd beëindigd met een gezamenlijk diner in Dordrecht.

DFC-voorzitter Ger Hüsen doet verslag: ,,Om tien uur vertrokken vanaf Chinees Krispijnseweg met de bij DFC bekende buschauffeur Piet naar Kreko Moerdijk. Aldaar een hartelijke ontvangst met door Dick Groenewoudt en zoon Edwin met een heerlijke kop koffie. Vervolgens kregen we een rondleiding in twee groepen. De ene onder leiding van Dick en de andere van Edwin.´´
 
,,Na de voortreffelijk verzorgde lunch bij de Kreko en zijn we met de bus naar de “Rotterdam” gereisd.  Rens Vuijk heeft maanden aan het schip gewerkt en dus hadden we een deskundige gids. Na enige tijd was de bar gevonden en namen de DFC-ers dit horeca gedeelte in bezit. De aanwezige piano nodigde Cees Schriek uit tot het spelen van het clublied, dat uit volle borst werd meegezongen. Het was lang onrustig op dit gedeelte van het schip.´´
 
Om half vijf vertrok het gezelschap weer naar Dordt, waar bij de Chinees de bijzonder geslaagde dag werd afgesloten. Ger besluit: ,,Met dank aan Ger Loeve en Cees de Ridder voor de organisatie. De aanwezigheid van Reinier Jacquet bij de Chinees deed een ieder goed. Fijn dat hij er weer bij was.´´
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com