Rubén Schot wint door Albert Luque gesigneerd shirt van Málaga CF

12 april 2010 1092x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Rubén Schot wint door Albert Luque gesigneerd shirt van Málaga CF
Rubén Schot (21) is winnaar geworden van de Lente-editie van de Don Fredo Quiz. Hij ontvangt binnenkort uit handen van Fred van Dongen het clubshirt van Málaga CF dat gesigneerd is door Albert Luque, de in Nederland meest bekende speler van de Spaanse eredivisieclub.
 
Rubén – volgens velen een kenner van het Spaanse voetbal – dankt de hoofdprijs mede aan DFC´s kaderlid Willy Versteeg die donderdagavond in het clubgebouw de loting verrichtte om de diverse prijzen. De Lente-editie van de Don Fredo Quiz had immers 15 goede inzendingen opgeleverd.
 
De tweede prijs – een originele clubsjaal van Málaga CF – ging naar Hikmet Uysal, de middenvelder van het eerste. Thomas van Brakel werd dankzij de lotende hand van Willy Versteeg winnaar van de derde prijs, een balpen met het logo van Málaga.
 
De vijftien goede inzendingen kwamen behalve van de drie prijswinnaars van John Besemer,Ton Lucas (´Ik ben regelmatig geweest in dat stadion´), Moreno Cretella (B1), Arno van Wijnen, Ronald van Pelt, Johan van Ammelrooy, Tomas Nuyten, Erik Vos, Martijn van der Waal, Maurizio Cretella (C1), Michel Schwarz en Cees van Woerkom.
 
Zoals bekend bestond de quiz deze keer uit drie vragen: welk stadion, welke club speelt er en welke bekende speler signeerde het clubshirt. De antwoorden:
*Het stadion tussen de palmbomen is La Rosaleda. Het is de thuishaven van Málaga CF dat momenteel net boven de gevreesde rode streep staat in de Spaanse Primera División.
*De gezochte speler die vorige maand zijn handtekening zette op het clubshirt voor de winnaar van deze aflevering van de Don Fredo Quiz is Albert Luque.
 
Het vinden van de naam van het stadion en de club die daar speelt bleek eenvoudiger dan het zoeken van de bedoelde speler. Diverse inzenders kwamen op de proppen met Patrick Mtiliga, Kiki Musampa en Jordi Cruyff. Terwijl de hints ´De koning van België en Johan Cruyff´ toch niet echt lastig waren. Bovendien stond een foto van de signerende Luque weliswaar wat verstopt in een van de fotoalbums op de hyve van Don Fredo.
 
Moreno Cretella had al snel door dat het Albert Luque moest zijn. Hij mailde: ,,De koning van België heet Albert´´. Thomas van Brakel begreep de hints ook al vlotjes. Hij mailde: ,,Door zijn voornaam kan Luque gelinkt worden aan Koning Albert van België. En aan Johan Cruijf omdat Luque is geselecteerd voor het Catalaanse elftal.´´ Zoals bekend is Barcelona´s erevoorzitter Johan Cruyff sinds enkele maanden bondscoach van Catalonië.
 

*Meer info over deze aflevering zie de blog: ´En zo liep ik in Málaga toevallig voetbalvedette Albert Luque tegen het lijf´ van quizleider Fred van Dongen op diens hyve: http://don-fredo.hyves.nl/
 
**De uitslag is bindend en staat niet ter discussie.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com