Robin Ramesar: Ik hoop dat heel veel DFC-ers ons komen steunen

21 april 2010 854x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Robin Ramesar: Ik hoop dat heel veel DFC-ers ons komen steunen

Door Fred van Dongen 

DFC beleeft weer spannende dagen. Met nog twee speelronden voor de boeg draait het eerste knap mee in de top van de derde klasse C van het zaterdagvoetbal. De achterstand met de twee rechtstreekse promotieplaatsen (momenteel bezet door Pelikaan en WNC) is net iets te groot, maar deelname aan de aantrekkelijke nacompetitie om promotie is niet irreëel. De nummers drie en vier van de reguliere competitie zijn zo goed als zeker verzekerd van deelname aan die toegift.  DFC staat zoals bekend vierde.
 
De tegenstander van zaterdag – Drechtstreek – staat derde, kan nog rechtstreeks promoveren maar is nu al zeker van deelname aan de nacompetitie. Gezien de wederzijdse belangen belooft het dus een spannend duel te worden in Papendrecht. Op zaterdag 1 mei sluit DFC de competitie af met een thuisduel tegen Groote Lindt.
 
Natuurlijk ambieert het jeugdige eerste een herhaling van vorig seizoen toen rond deze tijd de promotie naar de derde klas moest worden veiliggesteld. Zo zitten sportmensen nu eenmaal in elkaar. Hoe dan ook volop redenen voor een site- interview met DFC-aanvoerder Robin Ramesar (23).
 
Vraag: Jullie rekenen natuurlijk zowel bij Drechtstreek als thuis tegen Groote Lindt op een hoop support van de zogeheten Twaalfde Man, het publiek….
Robin: ,,Ja, zeker weten. Voor ons is het een spannende fase in de competitie waarin veel, zo niet alle beslissingen gaan vallen. Wij hopen dan ook dat tijdens de wedstrijden tegen Drechtstreek en Groote Lindt zoveel mogelijk DFC-ers ons zullen komen steunen om ons misschien wel het beslissende zetje in de rug te kunnen geven. Als we goede resultaten halen in die wedstrijd is dat natuurlijk niet alleen maar goed voor ons team, maar voor heel de club DFC.
 
Last van gezonde stress of gieren de zenuwen al door de keel?
 Robin: Ik denk dat in het algemeen in ons team de gezonde stress wel heerst. Je merkt dat iedereen net iets scherper is en veel bezig is met de wedstrijd van zaterdag. Voor ons is het seizoen eigenlijk al geslaagd natuurlijk, de vierde plaats als promovendus is heel behoorlijk. Maar ons volgende doel is toch wel de nacompetitie halen, om van daaruit weer verder te kijken. Zaterdag kunnen we een heel belangrijke stap zetten daarvoor.
 
Hoe is de stemming in de vergeleken met tegenstanders nog altijd jonge ploeg?
Robin: De stemming in onze ploeg is heel goed. Dat is het al heel het jaar geweest eigenlijk. Doordat de stemming zo goed is zijn we ook bereid extra meters voor elkaar te maken en dat komt ons alleen maar ten goede.
  
Had je begin dit seizoen durven tekenen dat promovendus DFC opnieuw om de bovenste plaatsen zou meestrijden?
  Robin: Ons doel was in eerste instantie gewoon handhaving en lekker voetballen. Naarmate we steeds meer wedstrijden gingen winnen en bovenin meedraaien, hebben we dat doel bij kunnen stellen. Van tevoren hadden we hier nog niet echt aan gedacht, maar nu we zo dichtbij zijn, willen we alles proberen eruit te halen wat mogelijk is.
 
Rust bewaren en geduld opbrengen, spelen vanuit de eigen kwaliteiten is de terecht filosofie van de technische staf. Eens met die zienswijze?
 Robin: Ja, daar ben ik het zeker mee eens. We zijn niet een team dat zich moet aanpassen aan een tegenstander, of zichzelf moet gaan ingraven. We geven relatief weinig kansen weg en creëren altijd onze kansen. Niet voor niets hebben we, op de uitwedstrijd tegen Groote Lindt na, in elke wedstrijd minimaal 1 doelpunt gemaakt. Met die gedachte in je achterhoofd is rust bewaren heel belangrijk, omdat we weten dat we vanzelf in een wedstrijd onze kansen gaan krijgen en we genoeg mensen hebben die de kansen ook kunnen afmaken.
 
Nog een stichtelijk woordje in deze spannende dagen voor je ploegmaten en de technische staf?
 Robin: Met zijn allen blijven doorgaan waar we mee bezig zijn, en genieten van de wedstrijden die komen gaan. Als je aan het einde van het seizoen mag spelen om plekken voor de promotie-nacompetitie te bewerkstelligen is dat alleen maar goed. Aan dit seizoen gaan we met zijn allen nog een mooi staartje geven, daar ben ik van overtuigd.´´

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com