DFC-selectie ziet grens Johan van den Broek show stelen op kickboks-avondje

12 april 2010 1687x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC-selectie ziet grens Johan van den Broek show stelen op kickboks-avondje
Update – DFC komt zaterdag niet in actie voor de competitie. Zodoende kon trainer Paul Koster dinsdag een bijzondere trainingsavond organiseren die meer het karakter had van een serieus sportief uitstapje. De DFC-selectie woonde in Zevenbergen een training bij van de beroemde K1 Vechters (kickboksen) van Super Pro.
 
Paul Koster in zijn invitatie: ,,Voor ons wordt het overigens alleen kijken naar de training´´. De enige uitzondering was grensrechter Johan van den Broek. Hij onthulde in Zevenbergen vroeger ook wel een paar keer in de sportschool aan kickboksen te hebben gedaan. ,,Vergt heel wat conditie. De eerste dagen heb je nog nergens last van. Maar dan verschijnen de blauwe plekken op je dijen en loop je een paar dagen heel moeilijk´´.
 
Trainer Paul Koster moedigde hem aan het deze avond weer eens te proberen. Johan zou Johan niet zijn als hij die uitnodiging zou afslaan. Luid aangemoedigd door de selectiespelers dook Johan twee keer de ring in. Eerst voor een heus partijtje met één van de K1-vedetten, vervolgens gewapend met kussens als sparring-partner van een andere topvechter.
 
Het moet gezegd, Johan is de techniek nog niet verleerd. Alleen de conditie… Erg is dat nou ook weer niet gezien de wijze waarop de K1-toppers trainen. Daarmee vergeleken is een voetbaltraining kinderspel.
*Trainer Paul Koster maakte een videofilmje van Johans optreden in de ring. Die is te bezichtigen op de hyve van DFC1:  www.dfc1.hyves.nl
 
De K1-vechters die de DFC-selectie een voorbeeld gaven van hoe je superconditie opbouwt, strijden in competitieverband onder de naam Team Super Pro. Thuishaven is het sportcomplex Friends Gym in Zevenbergen waar de trainingen plaatsvinden. Team Super Pro wordt gezien als een wedstrijdteam met wereldfaam. Zo vecht vedette Albert Kraus maar liefst vijf keer per jaar in Japan. Hij is een van de topvechters uit het beroemde K-1 circuit en heeft dit grote toernooi al een keer gewonnen.
 
De evenementen trekken zo’n 40.000 toeschouwers en worden door maar liefst 25 miljoen mensen bekeken op de Japanse televisie. Naast Albert Kraus is Alviar Lima het andere boegbeeld van het team uit Zevenbergen.
 
Meer info op:
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com