DFC buigt tegen SC Amstelwijck achterstand in slotfase om in 4-1 zege

20 april 2010 1424x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC buigt tegen SC Amstelwijck achterstand in slotfase om in 4-1 zege

DFC klopte dinsdagavond thuis stadgenoot SC Amstelwijck in een oefenwedstrijd met 4-1 na een 0-0 ruststand. Het duel kwam pas laat op gang. Tien minuten voor tijd keek DFC nog tegen een 0-1 achterstand aan.

Trainer Paul Koster gaf in de eerste helft enkele jonge spelers uit z´n brede selectie een basisplaats. In het hart van de verdediging koos hij voor het duo Marcel van Nes – Dennis Raaymakers. Die opzet vergde nogal wat gewenning binnen de roodwitte gelederen.

Zodoende ontstond een matig eerste bedrijf waarin de vierdeklasser de betere kansen kreeg en DFC zijn doelman Mehmet Tokul dankbaar mocht zijn dat het bij rust niet tegen een achterstand aankeek. Pas in de slotfase van de eerste helft wist DFC enkele malen dreigend te worden via een kopbal van Michel Schwarz en een schot van de opgekomen Nick Stam.

Na de rust zette Paul Koster drie wissels in en paste ook enkele positiewisselingen toe. DFC was nu iets gevaarlijker maar kwam na 65 minuten toch onverwacht op achterstand: 0-1. DFC kon wederom de rust bewaren en geduld opbrengen. In de laatste tien minuten sloeg de ploeg uiteindelijk keihard terug met vier treffers: 4-1.

De roodwitte goals kwamen op naam van Nick Stam (assist Robin Ramesar), Robin Ramesar (voorzet Marvin Hooplot), een eigen Amstelwijck-goal na een voorzet van de na rust als rechter aanvaller fungerende Sabit Kayhan en Merijn van Groesen (voorbereiding Sabit Kayhan). Zo pakte de oefenzege toch nog groter uit dan de krachtsverhouding binnen de lijnen.

Basis DFC: Mehmet Tokul, Nick Stam, Marcel van Nes, Dennis Raaymakers, Jonathan Dubbeldam, Robin Ramesar, Michel Schwarz, Erik Vos, Kusay Pekince, Sadik Karasahin, Sabit Kayhan.

Na de hervatting kwamen Marvin Hooplot, Merijn van Groesen en Hikmet Uysal binnen de lijnen voor Sadik Karasahin, Michel Schwarz en Erik Vos. Scheidsrechter Jan Tempelaar floot uitstekend.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com