3C(4): Paul Koster tevreden met punt: Voor rust bepaalden wij het spel

24 april 2010 1085x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C(4): Paul Koster tevreden met punt: Voor rust bepaalden wij het spel

Paul Koster toonde zich na afloop een tevreden mens. De vierde plek in de totaalstand bleef dankzij het gelijkspel eigendom van DFC. ,,Bovendien vond ik ons helemaal niet zo veel minder dan Drechtstreek dat toch heel het seizoen om de bovenste plaatsen heeft meegedraaid´´.

Want in de eerste helft deelde DFC in het zonovergoten Papendrecht de lakens uit. ,,Wij bepaalden toen wat er gebeurde. De voorsprong bij rust was dan ook verdiend´´, aldus de trainer. Dat Drechtstreek pal na rust weer langszij kwam ontlokte de oefenmeester de uitspraak ´we moeten in de omschakeling nog water scherper handelen´.
 
Acht minuten voor tijd nam Drechtstreek alsnog de leiding (3-2) met een fraai doelpunt dat Koster waardeerde met de term ´een echte trainingsgoal´. Het deed hem deugd dat DFC na die achterstand mentale veerkracht kon opbrengen wat alsnog resulteerde in de dik verdiende gelijkmaker. Tevreden was de trainer opnieuw over de inbreng van zijn jonge invallers Aaron Perez Maria, Jonathan Dubbeldam en Sabit Kayhan.
 
Dat de grensrechter van Drechtstreek DFC in de slotfase de verdiende en terechte gelijkmaker wilde onthouden – de doelman zou de bal al vast hebben toen Robin Ramesar in de rebound toesloeg – deed boosheid opkomen in de stem van de DFC-trainer: ´Te gek voor woorden.´ De scheidsrechter die in een betere beoordelingspositie stond dan zijn lijnassistent wees het dubieuze advies terecht af, zodat op het elektronisch scorebord alsnog de 3 achter DFC kon verschijnen.
 
,,We hebben dankzij het punt van vanmiddag én de andere resultaten het nu in eigen hand om te kunnen deelnemen aan de nacompetitie´´, aldus Koster. Bij winst zaterdag thuis tegen Groote Lindt kan het ticket worden veilig gesteld.
 
Maar volgens Kosters jongste rekensommen kan een gelijkspel ook genoeg zijn, mits Tricht wint bij degradant VVAC. Tricht verdringt DFC dan weliswaar van de vierde naar de vijfde plaats, maar omdat Tricht dan winnaar is van de derde periode is ook een vijfde stek weer goed voor nacompetitie. Een boeiend scenario. (Tekst Fred van Dongen)
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com