3C(3): Late gelijkmaker (3-3) Robin Ramesar zorgt dat DFC vierde blijft

24 april 2010 1530x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C(3): Late gelijkmaker (3-3) Robin Ramesar zorgt dat DFC vierde blijft

*Vervolg verslag – In het tweede bedrijf kreeg DFC niet opnieuw de kans de lakens uit te delen, want al in de tweede minuut kwam Drechtstreek weer langszij. Opnieuw Ricardo Heerebrand en opnieuw na wat defensief gerommel aan DFC-zijde: 2-2. De snit leek er even uit bij DFC waardoor Drechtstreek geruime tijd het DFC-doel kon belegeren met voorlopig niet meer rendement dan een pittige serie hoekschoppen. Mehmet Tokul reageerde weer alert op de omsingeling daarbij goed gesteund door de koppers uit zijn defensie.

Met het inbrengen van de snelle Aaron Perez Maria voor Marvin Hooplot probeerde trainer Koster het duel te kantelen. Dat lukte redelijk want gaandeweg verplaatste de verkeersstroom zich meer richting Drechtstreek-doel. Dat DFC zeven minuten voor tijd voor het eerst in het duel tegen een achterstand moest aankijken, kwam zodoende toch als de bekende donderslag bij heldere hemel.
 
De derde Papendrechtse goal was er overigens een van een bijzondere schoonheid. Invaller Vink legde vanaf de linkerflank de bal precies op het hoofd van de precies op tijd aanstormende Ricardo Heerebrand. Mehmet Tokul was kansloos op kanonskogel: 3-2.
 
Voor DFC restte niet anders dan de slagkracht te vergroten. Zo kwam aanvallende middenvelder Sabit Kayhan vleugelverdediger Dennis Raaymakers aflossen. De drukverhoging plus de ijzersterke wil om de vierde plaats in de totaalstand vast te houden, bezorgden DFC in de slotfase extra vleugels. Vier minuten voor tijd resulteerde dat in de dik verdiende gelijkmaker.
 
Merijn van Groesen en Aaron Perez Maria lagen aan de basis van de voorzet waaruit Robin Ramesar keihard inkopte. Drechtstreek-doelman Mutus pareerde fraai maar liet de bal weer los waarna Robin er als de kippen bij was om de bal het beslissende tikje over de lijn te geven: 3-3.
 
Jammer dat de grensrechter van Drechtstreek de arbiter adviseerde de goal af te keuren omdat die niet ´los´ zou zijn geweest. Scheidsrechter Collé uit Leerdam, die uitstekende leidde, legde het advies echter na ruggespraak terecht naast zich neer. De leidsman liet weten in een betere positie te verkeren om de actie te beoordelen. Zo kreeg DFC toch terecht het punt dat het ambieerde en ook dik verdiende.
 
Scoreverloop: 23m Davut Sahan 0-1, 25m Ricardo Heerebrand 1-1, 45m Davut Sahan 1-2, 47m Ricardo Heerebrand 2-2, 82m Ricardo Heerebrand 3-2, 86m Robin Ramesar 3-3.
Opstelling DFC: Mehmet Tokul, Dennis Raaymakers (83m Sabit Kayhan), Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam (70m Jonathan Dubbeldam), Robin Ramesar, Erik Vos, Hikmet Uysal, Merijn van Groesen, Davut Sahan, Marvin Hooplot (60m Aaron Perez Maria). Wissel niet ingezet: Rudolf Peute (doel).
Bijzonderheden: Mede door de zomerse weersomstandigheden waren ook heel wat DFC-ers op de semi-derby afgekomen. Bij opkomst kregen de spelers een escorte van een jeugdelftal van Drechtstreek. Peter Geijp fungeerde als grensrechter van DFC.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com