3C(2): DFC rekent af met Drechtstreek-fobie en versterkt zelfvertrouwen

24 april 2010 1174x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C(2): DFC rekent af met Drechtstreek-fobie en versterkt zelfvertrouwen

Door Fred van Dongen

De volle buit bleef weliswaar achterwege maar de doelstelling de vierde plek in de totaalstand te behouden kon achteraf de boeken in als een geslaagde missie. DFC deelde vanmiddag knap en verdiend de punten bij hoogvlieger Drechtstreek in een aardige, spannende en doelpuntrijke semi-derby (3-3).
 
Voor Drechtstreek zat er wel een nadelig kantje aan: door het gelijkspel liepen de Papendrechters de rechtstreeks promotie naar de tweede klas mis en kunnen ze zich nu gaan concentreren op de nacompetitie. DFC moet na vandaag nog even geduld opbrengen – bij winst volgende week op Groote Lindt kan de ploeg van trainer Paul Koster zich ook gaan opmaken voor het verlengstuk.
 
En passant rekende DFC vandaag ook nog eens koeltjes af met z´n Drechtstreek-fobie. Voor het eerst in jaren werd niet verloren van de Papendrechtse blauwwitten –  geen moment leek DFC ondergeschikt aan Drechtstreek dat heel het seizoen al meedraaide om de promotieplekken. Dat uitgerekend DFC een streep door die rekening haalde moet de roodwitte ploeg een goed gevoel hebben bezorgd. In elk geval deed DFC goede zaken met het versterken van het eigen zelfvertrouwen.
 
Drechtstreek liet gelet op de competitiestand geen moment blijken in minder dan een zege te zijn geïnteresseerd. Niettemin was de beginfase van de semi-derby verrassend voor DFC dat Marvin Hooplot vooraan had geposteerd met Davut Sahan daar pal achter. Dat bleek geen verkeerde strategie. Een gevaarlijke zelfs zodra de creatieve middenvelders Robin Ramesar en Merijn van Groesen aanschoven bij het spitsenduo. Zo ontstond ook in de 23ste minuut DFC´s openingstreffer. Via Marvin belandde de bal bij Davut Sahan die vanaf links met een fraaie lob Drechtstreek-keeper Unal Mutus kansloos maakte: 0-1.
 
Helaas was de vreugde van korte duur. Nog geen honderd seconden later lag de 1-1 achter Mehmet Tokul toen Ricardo Heerebrand ineens wel erg veel ruimte kreeg binnen de zestien. Daarvoor was Drechtstreek slechts een keer gevaarlijk geweest toen dezelfde Ricardo de buitenspelopzet omzeilde maar door de weer sterk keepende Mehmet in de verkeerde richting werd gedreven.
 
De thuisploeg raakte na de gelijkmaker wat overmoedig. Drechtstreek zond wel erg veel manschappen naar het front waardoor DFC redelijk riante uitbraakmogelijkheden kreeg. Helaas zat er in de coördinatie net wat ruis op de lijn. Pech kende DFC toen Hikmet Uysal keihard uithaalde maar zijn raak lijkend schot uiteindelijk afketste op een medespeler waardoor de bal alsnog over de lat verdween.
 
Toch kon DFC met voorsprong de rust in. En weer was het Marvin Hooplot die slim zijn spitscollega van een perfecte dieptepass voorzag. Davut Sahan rondde fraai af: 1-2.
*Vervolg verslag zie: 3C (3): Late gelijkmaker (3-3) Robin Ramesar zorgt dat DFC vierde blijft

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com