3C(1): DFC bezorgt met knap gelijkspel WNC promotie*Ook Pelikaan klas hoger

21 april 2010 1025x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C(1): DFC bezorgt met knap gelijkspel WNC promotie*Ook Pelikaan klas hoger

Update – In de derde klasse C verzekerden Pelikaan en WNC zich vanmiddag  van promotie naar de tweede klas. WNC kreeg daarbij steun van DFC dat in Papendrecht verdienstelijk met 3-3 gelijkspeelde tegen de nummer drie van de ranglijst, Drechtstreek.

DFC behield zodoende de belangrijke vierde plaats in het algemeen klassement. Die geeft omdat de promovendi Pelikaan en WNC elk al een periode wonnen ook een ticket voor de nacompetitie om promotie. Drechtstreek is als derde daarvan nu al zeker. Het neemt  de periode over van WNC en fungeert dus in de nacompetitie als de winnaar van periode 1 van 3C.
DFC is bij winst volgende week in de slotwedstrijd van de reguliere competitie thuis tegen Groote Lindt  definitief vierde. Tricht ligt echter op de loer om meteen te profiteren van een roodwitte misstap.
 
In de derde periode deelt Groote Lindt overigens de koppositie met Tricht. De cijfermatige leiders Pelikaan en WNC wonnen elk immers al een periode. De Lindt moet winnen van DFC om nog kans te maken op de periode aangezien het onwaarschijnlijk is dat een Tricht in a flow zich nog laat verrassen door degradant VVAC. De slotdag van de competitie belooft volgende week zaterdag dus op diverse fronten nog een heel spannende te worden.
 
DFC rekende in Papendrecht eindelijk af met een fobie. De voorgaande jaren zag DFC zich steeds door Drechtstreek afgetroefd zowel in de gewone als in de nacompetitie. Voor de formatie van trainer Paul Koster scoorden Davut Sahan (0-1 na 23m en 1-2 in de blessuretijd van de eerste helft) en Robin Ramesar (86m 3-3). Ricardo Heerebrand voorzag alle drie de Drechtstreek-goals van zijn handtekening.
 
Uitslagen 3C vandaag: Tricht – MVV´58 3-0, Groote Lindt – Dubbeldam 1-0, Ameide – Pelikaan 1-3, Streefkerk – VVAC 1-0, Drechtstreek – DFC 3-3, De Alblas – WNC 0-4
Stand: Pelikaan 21-47*, WNC 21-45*,  Drechtstreek 21-40, DFC 21-36 (+8), Tricht 21-35 (+14), De Alblas 21-33, Ameide 21-29, Groote Lindt 21-29, Dubbeldam 21-22, Streefkerk 21-20, MVV´58 21-19,  VVAC 21-7**. *=Periodekampioen + Rechtstreekse promotie/ **=gedegradeerd.
Stand 3de periode (7 duels): Pelikaan 6-15*, WNC 6-15*, Tricht 6-12 (+5), Groote Lindt 6-12 (+2), Ameide 6-10, Dubbeldam  6-9, Drechtstreek 6-8, DFC 6-7, De Alblas 6-6,  Streefkerk 6-5, MVV´58 6-3, VVAC 6-3. *Al periodekampioen.
 
 Zaterdag 1 mei (slotronde): MVV´58 – Drechtstreek, DFC – Groote Lindt, Dubbeldam – De Alblas, WNC – Ameide, Pelikaan – Streefkerk, VVAC – Tricht.

**In de derde klasse D is met nog een speelronde voor de boeg na kampioen NOAD´32 ook Sleeuwijk zeker van rechtstreekse promotie. SSC´55 en Sparta´30 zijn als plaatsvervangende periodekampioenen al zeker van nacompetitie. De strijd om de derde periode is nog niet beslist. GVV´63 beschikt over de beste papieren.

*Zie elders op de site ook het onderwerp Promotieregeling derde klassen zaterdagvoetbal Zuid I 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com