3C (4): Trainer Paul Koster tevreden*Ploeg blijkt het hijgerige stadium voorbij

10 april 2010 1031x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (4): Trainer Paul Koster tevreden*Ploeg blijkt het hijgerige stadium voorbij

Rust bewaren en geduld opbrengen. ´Dat was inderdaad het verhaal van deze wedstrijd´, erkende DFC-trainer Paul Koster na afloop gretig. Maar de trainer was ook content over de speluitvoering van zijn manschappen. ,,Het stond vandaag goed. Iedereen voerde zijn taak uit. We waren alleen net iets te onzorgvuldig in de afwerking´´.

Waar dat laatste in vorige wedstrijden nogal eens leidde tot krimpend zelfvertrouwen, hield DFC deze keer de concentratie er goed in. Het angstscenario-van-VVAC bleef uit, het geloof in eigen kunnen taande geen moment. Bovendien gaf de trainer het goede voorbeeld door niet vroegtijdig wissels in te zetten. Dat zou de druk op het zelfvertrouwen alleen maar onnodig hebben verhoogd.
 
,,We waren en bleven de bovenliggende partij en hebben dan ook dik verdiend gewonnen´´, aldus de trainer die na afloop terecht buitengewoon tevreden was over Jonathan Dubbeldam. De 19-jarige debuteerde vandaag in de hoofdmacht als vervanger van de geblesseerde Nick Stam.
 
DFC rest in de reguliere competitie nog slechts twee wedstrijden: uit tegen Drechtstreek (24 april) en op 1 mei als afsluiting thuis tegen Groote Lindt. De vierde plek in de eindrangschikking die hoogstwaarschijnlijk recht geeft op deelname aan de promotie-nacompetitie lijkt haalbaar. Ook al vanwege het programma van de concurrentie.
 
Niettemin doet de gegroeide ploeg er verstandig aan het lot in eigen hand te houden. Vandaag bewees het team in elk geval dat het zich niet meer laat verleiden tot hijgerig handelen bij lichte tegenslag. En dat moet ook wil het zich met uitzicht op succes richten op het grote werk. (Tekst Fred van Dongen)
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com