3C (3): Aaron Perez Maria en Davut Sahan beslissen duel met fraaie treffers

10 april 2010 1261x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (3): Aaron Perez Maria en Davut Sahan beslissen duel met fraaie treffers

*VV Wedstrijdverslag – En zo dreigde het duel weer de contouren te krijgen van het VVAC-scenario waarbij de ploeg vooral een tegenstander vond in zichzelf en zuiverheid en overleg  verruilde voor wanhopige probeersels. Maar deze keer bleef DFC wel terecht in de eigen spelkwaliteiten geloven.

Na de hervatting verhoogde de thuisploeg de druk door meer initiatieven te geven aan de snelle vleugelverdedigers Dennis Raaymakers en Jonathan Dubbeldam. Zo ontstond in het tweede bedrijf een identiek beeld aan het eerste: een dominant DFC met doelkansen zonder zichzelf hijgerig voorbij te lopen.

De roodwitte formatie bleef een zorgvuldige spelopvatting toepassen vanuit de juiste gedachte dat verstandig handelen eerder tot de openingstreffer zou leiden dan blinde, lukrake acties. Trainer Paul Koster was zodoende terecht ook karig met zijn wissels en gaf zo het goede voorbeeld wat betreft rust en geduld. Elke personele wijziging zou immers door de relatief jonge ploeg beschouwd kunnen worden als een signaal van onvermogen en het team de vijand van zichzelf kunnen maken.
 
Rust en geduld kregen deze keer wel de verdiende beloning. En hoe. Op aangeven van de opgerukte Dennis Raaymakers knalde Aaron Perez Maria in de 25ste minuut vanaf dik 20 meter diagonaal de terechte 1-0 binnen. Een schitterende treffer die doelman De Ritter volstrekt kansloos liet.
De ban was gebroken – DFC kon niet meer stuk. Tien minuten later resulteerde dat in de alles beslissende 2-0 van Davut Sahan. Fraai voorbereidend werk van Jonathan Dubbeldam en vooral de afgemeten voorzet van Merijn van Groesen stelden Davut in staat de 2-0 binnen te koppen.
 
Scoreverloop: 70m Aaron Perez Maria 1-0, 80m Davut Sahan 2-0.
Opstelling DFC: Mehmet Tokul, Dennis Raaymakers, Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Jonathan Dubbeldam, Hikmet Uysal, Erik Vos, Merijn van Groesen, Marvin Hooplot, Davut Sahan (87m Ibo Karasahin), Aaron Perez Maria. Wissels niet ingezet: Peter Tensen, Sabit Kayhan, Kusay Pekince.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com