3C (2): DFC bewaart rust en geduld en slaat na rust verdiend toe

10 april 2010 839x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): DFC bewaart rust en geduld en slaat na rust verdiend toe

Door Fred van Dongen

Rust bewaren en geduld opbrengen. Die twee elementen vormden vanmiddag de pijlers onder de belangrijke 2-0 zege van DFC op MVV´58. Juist tegen stugge tegenstanders zoals de Gelderse formatie van vandaag kende DFC tot voor kort problemen.
Uitblijven van een openingsdoelpunt creëerde tot voor kort onbewust onzekerheid binnen de ploeg. Daar school de oorzaak van het doelpuntloze gelijkspel van enkele weken terug bij Groote Lindt en de moeizame wijze waarop veertien dagen geleden degradant VVAC pas in de allerlaatste minuut werd bedwongen (1-0).
 
DFC toonde vandaag aan z´n lessen te hebben geleerd wat weer naadloos past in de filosofie van trainer Paul Koster die spreekt van een leerproces. Hij moest het tegen MVV stellen zonder een paar vaste waarden. Aanvoerder Robin Ramesar zat verplicht langs de kant vanwege een gele-kaarten-straf en vleugelverdediger Nick Stam ontbrak als gevolg van een handblessure veroorzaakt door een ongelukje bij het wassen van de auto. Daarbij belandden twee van zijn vingers door een onvoorzichtige actie tussen deur en portaal. Marcel van Nes ontbrak om medische redenen.
 
Hikmet Uysal (19) verving Robin Ramesar op het middenveld en op de linkerflank-verdediging mocht Jonathan Dubbeldam (19) debuteren. Beiden kunnen terugzien op een prima performance.
 
DFC keek in de beginfase de kat uit de boom. Voor opponent MVV´58 stond immers niets meer op het spel waardoor die ploeg onbevangen aan het duel kon beginnen. Al snel haalde DFC het initiatief naar zich toe. Davut Sahan tikte binnen de vijf de bal na een goede voorzet van de naar de achterlijn opgerukte Hikmet Uysal net naast. Merijn van Groesen zag zijn inzet na een sterke solo eveneens naast de MVV-veste verdwijnen.
 
Omdat MVV-doelman Rutger de Ritter in uitstekende vorm stak kregen daarna Aaron Perez Maria en Marvin Hooplot ondanks goede inzetten de bal evenmin in het MVV-net. Een enkele keer kwamen de bezoekers in de buurt van de roodwitte zestien. De dreiging viel mee – bovendien stak DFC´s keeper Mehmet Tokul weer in een alerte bui. Het bleef wachten op DFC´s openingstreffer maar die bleef voor rust uit.
 
*Vervolg: 3C (3): Aaron Perez Maria en Davut Sahan beslissen duel met fraaie treffers
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com