DFC2 (1): Het Tweede laat in bizarre slotfase volle buit liggen tegen Pelikaan

27 maart 2010 813x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC2 (1): Het Tweede laat in bizarre slotfase volle buit liggen tegen Pelikaan

DFC 2 deelde vanmiddag thuis de punten met Pelikaan 4. Het treffen tussen de twee middenmoters eindigde in 1-1. Die stand was al bij rust bereikt.

Daarmee deed DFC 2 zichzelf tekort. Met name in de slotfase van het spannende duel kreeg de formatie van trainer Laurens Gerlich diverse uitstekende mogelijkheden met name na snelle aanvallen over links. In de blessuretijd kreeg DFC zelfs een strafschop wegens hands op de doellijn. Jonathan Dubbeldam leek na een hoekschop van Rubén Schot te scoren maar zag een Zwijndrechtse verdediger de bal op de doellijn met de hand keren.
 
Nadat de Pelikaan-speler begrijpelijk rood had gekregen, knalde Michel Schwarz helaas vanaf elfmeter de bal tegen de kruising. Sadik Karasahin reageerde snel in de rebound maar zag zijn inzet op de rechterpaal belanden. Zo bleef het in die bizarre slotfase 1-1 mede omdat een late goal van Matthijs Jongeneel wegens buitenspel werd afgekeurd.
 
DFC 2 begon dominant aan de wedstrijd. Na een kwartier resulteerde dat in een verdiende voorsprong via Michel Schwarz (1-0). Het ijs leek gebroken maar DFC liet de tegenstander nog geen twee minuten later weer in de wedstrijd komen. Pelikaan buitte een misverstand tussen verdediger Thomas van Brakel en doelman Peter Tensen doeltreffend uit: 1-1.
 
Tot aan de rust probeerde DFC alsnog op voorsprong te komen maar de acties liepen te weinig zuiver. Tussen de roodwitte aanvallen door werd ook Pelikaan nog enkele malen knap gevaarlijk. Na de hervatting zette DFC de jacht op een nieuwe voorsprong voort. Pas in het slotkwartier draaiden de roodwitte aanvalsacties gecoördineerder en zuiverder, met name over links.
 
Dat resulteerde in diverse kansen. Jonathan Dubbeldam zag een schot op de vuisten van de Pelikaan-doelman stuk spatten waarna Sadik Karasahin in de rebound over schoot. Kort daarop kende Sadik de pech dat een kopstoot na een voorzet van Jonathan op de lat belandde.
In blessuretijd kreeg DFC 2 dus een uitstekende kans om de volle buit als nog binnen te slepen, maar Michel Schwarz mikte zijn strafschop helaas op de rechterkruising. Zo bleef het 1-1 en moest trainer Laurens Gerlich evenals zijn manschappen na afloop constateren dat er onnodig twee punten waren verspeeld. (Verslag Fred van Dongen)
 
Opstelling DFC 2: Peter Tensen, Danny Haksteen, Thomas van Brakel (46m Rubén Schot), Aike Janssen, Michael Nieboer, Matthijs Jongeneel, Michel Schwarz, Marcel van Nes, Sabit Kayhan (55m Willem Opmeer), Sadik Karasahin, Jonathan Dubbeldam.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com