DFC´s Held van de Dag keeper Mehmet Tokul: Ik moest die penalty hebben!

2 maart 2010 1867x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC´s Held van de Dag keeper Mehmet Tokul: Ik moest die penalty hebben!

Door Fred van Dongen

De Roodwitte Held van de Dag was afgelopen zaterdag DFC-keeper Mehmet Tokul (24). Diep in de blessuretijd van het topduel met de gevloerde koploper WNC stopte hij op schitterende wijze een strafschop van Jeroen van Wegen. Zo bleef de 2-1 voorsprong van DFC gehandhaafd en kon de ploeg een minuut later weer drie winstpunten bijschrijven op de ranglijst.

Mehmet werd zodoende na afloop het stralende en terechte middelpunt van een uitgebreid roodwit feestje op het veld. Ook al omdat dankzij zijn wonderredding DFC nu volop meedraait in de strijd om promotie uit de derde klasse C. Alle reden om Mehmet deze keer uit te nodigen voor het bekende site-interview.

Vraag: Veel reacties gehad over je wonderredding?
Mehmet: ,,Ja, ik heb best wel veel reacties gehad binnen en buiten het team.

Daar stond je dan in de 97ste minuut bij een 2-1 stand oog in oog met die aanvaller van WNC. Wat dacht je toen die aan z´n aanloop naar de witte stip begon?

M: Ik had een gebed gedaan zodat ik die penalty moest hebben. Ik dacht ik moet die penalty redden…

Aardig feestje na afloop met jou als stralend middelpunt. Je leek er tamelijk koel onder…

M: Ik had het nog niet beseft dat wij die wedstrijd hadden gewonnen en dat ik die penalty had gered.

Het scheelde een haartje of je had afgelopen zaterdag niet kunnen spelen. Wat was er met je aan de hand?

M: Nou ik had 2 weken last van mijn hart, maar het scheen dat ik een verkramping had bij mijn ribben. Dat zei tenminste mijn huisarts. Trainer Paul Koster heb ik natuurlijk op de hoogte gehouden.

Jullie draaien nu volop mee in de strijd om de (twee) rechtstreekse promotieplaatsen. Had je daar begin van het seizoen aan durven denken?

M: Eerlijk gezegd van niet. Ons doel was handhaven in de 3de klasse. Maar we hebben zo´n hechte ploeg…  Het draait de laatste weken echt lekker, en het gaat steeds beter worden. Ik heb het volste vertrouwen in  team en technische staf.

Wat is de kracht van jullie toch tamelijk jonge team dat inmiddels al over een behoorlijk geslaagd seizoen mag spreken?

M: Ik denk nogmaals dat iedereen aan elkaar gehecht is en dat heel het team elke week goed traint. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteit.

Zaterdag uit tegen Dubbeldam. Een echte stadsderby. Wat verwacht je?
M: Het is altijd leuk om een stadsderby te spelen en natuurlijk verwacht ik ook 3 punten. Er komen veel mensen kijken. En als je bij de eerste drie wil horen, moet je die wedstrijd winnen.´´

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com