3C (4): Paul Koster : Spelers waren meer met een eigen wedstrijd bezig

27 maart 2010 766x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (4): Paul Koster : Spelers waren meer met een eigen wedstrijd bezig

Moeizaam, maar dat was te voorzien. DFC-trainer Paul Koster kon zich na afloop wel in deze definitie van het alsnog gewonnen duel met hekkensluiter VVAC vinden.

Koster erkende dat de wedstrijd kwalitatief niet was om over naar huis te schrijven. Niet geheel onbegrijpelijk overigens gezien de mentale druk die op de ontmoeting lag en dan met name aan DFC-kant. ,,Je kan vandaag niks winnen want je bent verplicht om te winnen´´, lichtte hij knap typerend de psychologische pressie toe.
 
Onder zulke omstandigheden is het belangrijk snel te kunnen scoren ´want dan wordt het wat makkelijker´. ,,Maar dat gebeurt dan niet en dan wordt het allemaal onrustig in de ploeg´´. Dat leidde onder meer tot onvolwassen onderling gekibbel tijdens de tweede helft. ,,En dat neem ik de jongens erg kwalijk. Je moet niet op elkaar gaan afgeven. Ik heb dan ook vandaag niet het DFC gezien dat ik graag wil zien´, aldus de trainer terecht.
 
Met name na rust probeerden zijn manschappen met individuele acties het ijs alsnog te breken. Die probeersels bleken stuk voor stuk misbaksels. ,,Spelers waren meer met een eigen wedstrijd bezig in plaats van met elkaar´´, voegde Paul Koster eraan toe.
 
Dankzij karaktermens Marco van Woerkom kwam het in de allerlaatste minuut toch nog goed. Met Pasen kan de ploeg in alle rust zich herstellen en voorbereiden op de spannende slotfase van de competitie. Langs de lijn nog wel, want DFC hoeft niet in actie te komen. De concurrentie om de vierde plaats wel. En die staat zonder meer met Pasen onder dezelfde druk waarmee DFC vanmiddag kampte.(Tekst Fred van Dongen)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com